Ingezonden persbericht


Dr. Christian Kühl treedt toe tot de directie van European Computer Telecoms AG
in de functie van verkoopdirecteur

Een optimaal managementteam voor de volgende sprong naar voren

Amsterdam, 29 januari 2002 - European Computer Telecoms AG (ECT), de leverancier van programmeerbare telefooncentrales en intelligente meerwaardediensten, heeft vandaag bekend gemaakt dat het Dr. Christian Kühl in zijn directie heeft opgenomen.

Als verkoopdirecteur (CSO) zal Dr. Kühl verantwoordelijk zijn voor de operationele verkoop voor het hoofdkantoor in München, en voor de dochtermaatschappijen en verkoop- en servicecentra in België, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk en Groot-Brittannië. Zijn werkzaamheden zullen gericht zijn op de coördinatie van de afzonderlijke verkoopteams, het uitbreiden van de verkoopactiviteiten in West- en Oost-Europa en het snel ontsluiten van nieuwe markten in Scandinavië, Zuid-Europa en Noord-Afrika.

"De telecommunicatie-industrie heeft het afgelopen jaar een harde klap gekregen, maar wij van ECT hebben het aantal medewerkers verdubbeld en zijn desondanks winstgevend gebleven. We hebben onze positie verstevigd als technologiepartner van toonaangevende netwerkleveranciers door het binnenhalen van grote strategische contracten met marktleiders zoals 'BT' en de 'Deutsche Telekom Group'", zegt Dr. Marshall E. Kavesh, CEO en medeoprichter van ECT. "We hebben onszelf dan ook zeer ambitieuze doelen gesteld voor het komende jaar en hebben een van de beste verkoopexperts aan onze directie toegevoegd."

"Persoonlijk ben ik ontzettend blij met deze nieuwe baan en ik verheug me op de kans om het succes van ECT samen met een uiterst gemotiveerd team uit te bouwen", aldus Dr. Kühl. "Door onze klanten van intelligente meerwaardediensten en geavanceerde telefooncentrales te voorzien, bieden wij ze de mogelijkheid hun omzet te vergroten en kosten te besparen. Onze nieuwe generatie oplossingen bieden onze klanten een duidelijk concurrentievoordeel op de uiterst harde telecommunicatiemarkt," voegt hij eraan toe.

Dr. Kühl heeft meer dan 14 jaar ervaring op het gebied van marketing en verkoop in de telecommunicatie-industrie. Tot aan het eind van 2001 was hij eerste vice-president voor mondiaal portfolio management bij Siemens Business Services, waar hij verantwoordelijk was voor systeemverkoop, systeemintegratie en het uit één hand leveren van oplossingen voor netwerkexploitanten. Daarvóór was Dr. Kühl eerste vice-president voor verkoop en marketing bij Mannesmann Arcor in Eschborn. Hij begon zijn loopbaan bij Siemens AG in München, waar hij diverse functies had en verantwoordelijk was voor strategische planning, productmanagement en internationale verkoop.

Voordat hij benoemd werd in de directie van ECT, was Dr. Kühl lid van de non-executive board van het bedrijf. Kavesh is vooral blij dat Kühl nu actief directeur van het bedrijf is geworden omdat hij de oprichters van het bedrijf al zo lang kent. "Christian Kühl is al jaren onze vriend en adviseur", zegt Kavesh, "en we waren erg blij om hem welkom te heten in onze directie. Hij is een grote aanwinst voor ons bedrijf en de perfecte aanvulling op ons hechte managementteam. Met Christian zijn we perfect voorbereid op de volgende sprong naar voren en zelfs een mogelijke beursgang."

Dr. Kühl, 45, is geboren in Eckernförde. Hij studeerde economie aan de universiteit van Hamburg en promoveerde in economie en sociale wetenschappen aan de universiteit van Keulen. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen.

Over European Computer Telecoms AG
European Computer Telecoms AG is in 1998 opgericht in München, Duitsland, niet lang nadat de Duitse telecommunicatiemarkt werd geliberaliseerd. Het bedrijf ontwikkelt en produceert next-generation public switching solutions op basis van open-standaard, internet-compatible software en computertechnologieën. Naast het feit dat ECT intelligente switching en service platforms aanbiedt, helpt het bedrijf haar klanten ook bij het betreden van nieuwe markten. De diensten die het bedrijf aanbiedt variëren van het creëren van nieuwe bronnen van inkomsten en het optimaliseren van het gebruik van bestaande telecommunicatie-infrastructuren tot de snelle introductie van nieuwe services.

Het klantenbestand van ECT omvat onder andere operators van grote openbare netwerken en opkomende nieuwe carriers. De AutoCarrier*, een switching-systeem dat is ontwikkeld en wordt verkocht door ECT, is de allereerste softswitch die gebruik maakt van één en hetzelfde hardware-platform om een verbinding tot stand te brengen met de openbare telefoonnetwerken en om intelligente value-added services te implementeren. Met haar platform voor intelligente netwerken, INtellECT*, realiseert ECT bovendien intelligente value-added services op basis van een intelligent netwerk met INAP CS1 en CS2. Netwerk operators, telefoonmaatschappijen en internet service providers kunnen gebruik maken van service-applicaties om direct te reageren op veranderingen in de vraag in hun markten. Ze kunnen volledig nieuwe services ontwikkelen en zo een voortrekkersrol vervullen in hun specifieke sector. Er kan een grote verscheidenheid aan technologieën - zoals prepaid of postpaid facturering, data warehousing, geavanceerde routing, interactieve voice response (IVR), web-gebaseerd beheer, automatische distributie van gesprekken via het netwerk, unified messaging, digitale opname, tekst-naar-spraak en spraakherkenning - worden geïmplementeerd als nieuwe, intelligente services zonder dat hiervoor veel tijd of geld moet worden geïnvesteerd. ECT is voortdurend bezig met de ontwikkeling en integratie van nieuwe service-applicaties, die allemaal rechtstreeks kunnen worden geïmplementeerd op ECT softswitches zonder dat daarvoor extra hardware nodig is. Bovendien kan gebruik worden gemaakt van het internet om alle services direct beschikbaar te stellen voor resellers en de eindklant.

Surf voor meer informatie naar de website van ECT op www.ect-telecoms.com.

###

Voor meer persinformatie:
Text 100 BV
Dennis Doodeman
Tel: 020 530 43 45
E-mail: dennisd@text100.nl

N.B. Een foto Dr. Kühl is op aanvraag verkrijgbaar.