Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)


ROVER verbaasd over zoveelste ontslag bij Connexxion

Reizigersvereniging ROVER constateert dat met het opstappen van algemeen directeur Koerhuis van Connexxion een droevige traditie wordt voortgezet. De afgelopen 6 jaar zijn vier algemeen directeuren bij dit bedrijf na korte tijd weer vertrokken. ROVER kan zich niet voorstellen dat dit leidt tot continuïteit en kwaliteit binnen het bedrijf.

Met verbazing neemt ROVER kennis van het vertrek van Koerhuis. Hij is slechts 14 maanden algemeen directeur geweest en is daarmee de vierde algemeen directeur op rij die binnen een paar jaar weer moet vertrekken. Als enige reden wordt genoemd onenigheid over het leiden van het bedrijf met de Raad van Commissarissen. ROVER vraagt zich af of de wijze van leiden van het bedrijf geen onderwerp van gesprek is geweest bij de benoeming en waarom dit onderwerp nu opeens als geschilpunt naar boven komt.

ROVER vraagt zich verder af, op grond van welke criteria en door wie directeuren en ook commissarissen bij connexxion worden benoemd. Reizigers en/of reizigersorganisaties worden hierover nooit geraadpleegd. De meeste, zo niet alle, directeuren en commissarissen zijn zelf geen gebruiker van het openbaar stads- of streekvervoer. ROVER hoopt dat de opvolger van Koerhuis met meer zorg zal worden geselecteerd zodat hij daadwerkelijke op een goede manier leiding aan het bedrijf kan geven en continuïteit kan bieden aan reizigers en medewerkers.

Amersfoort, 29 januari 2002

---