Gemeente Helmond


29 januari 2002
Lijstnummers partijen die meedoen aan gemeenteraadsverkiezingen

Aan de komende gemeenteraadsverkiezingen op 6 maart a.s. zullen in Helmond 10 partijen meedoen. Afgelopen donderdag zijn de lijstnummers toegekend. De partij die bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen de meeste stemmen heeft gehaald, krijgt lijstnummer 1. De partij die daarna de meeste stemmen had, krijgt lijstnummer 2, etc.

Sociaal Democraten Helmond en Ondernemend Helmond hadden in 1998 nog ieder een aparte lijst. Omdat ze nu samen één lijst vormen, worden de stemmen die ze in 1998 ieder apart haalden, bij elkaar opgeteld. Dat betekent dat ze lijstnummer 3 krijgen.
Helmond Aktief is nieuw en heeft dus in 1998 nog geen stemmen kunnen halen. Daarom heeft deze partij het laatste nummer, lijstnummer 10, gekregen. Ook Leefbaar Helmond is nieuw, maar deze partij vormt samen met Helmondse Belangen één lijst, lijst nummer 6. Hieronder volgt het overzicht van alle deelnemende partijen en hun lijstnummers.


1. Christen Democratisch Appèl (CDA)

2. Partij van de Arbeid (P.v.d.A.)

3. Soc.Dem.Helmond/Ondernemend Helmond

4. VVD

5. SP (Socialistische Partij)

6. HELMONDSE BELANGEN/Leefbaar Helmond

7. GROENLINKS

8. Helmondse Seniorenpartij'97 (H.S.P.)

9. Democraten 66 (D66)

10. Helmond Aktief

Kandidatenlijsten ter inzage
Afgelopen vrijdag zijn de kandidatenlijsten vastgesteld door het hoofdstembureau. Elke partij heeft een lijst ingeleverd met kandidaten die namens die partij meedoen aan de verkiezingen. Die kandidatenlijsten kunt u inzien in de Stadswinkel in het Boscotondocomplex, Frans Joseph van Thielpark 1. Openingstijden: maandag van 9.00 tot 19.00 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur.