Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 29-01-2002
1e Persbericht dinsdag 29 januari 2002

Politieberichten

Eindhoven: Verdachten beroving aangehouden
Maandagmorgen rond 9.00 uur zijn een 32-jarige en een 33-jarige Eindhovenaar thuis in hun woning aangehouden. Het duo wordt er van verdacht op 18 januari op de John F Kennedylaan een 56-jarige Eindhovenaar van zijn fiets te hebben beroofd. Het slachtoffer moest s avonds rond 23.40 uur onder bedreiging van een mes aan een van de verdachten zijn fiets afgeven. Het duo is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man met dure horloges aangehouden
Maandagavond rond 21.00 uur is in de Heuvel Galerie een 20-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man zat in een portiek en gebruikte daar drugs. Toen de agenten hem bekeurden liep de man weg en weigerde zijn naam op te geven. Hij werd aangehouden. Op het politiebureau troffen de agenten in zijn kleding drie kostbare horloges. De herkomst van de horloges is nog niet duidelijk. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Brand
Dinsdagmorgen rond 1.00 uur is in een schuur van een woning aan de Insulindelaan brand ontstaan. In de schuur had de bewoner recentelijk een hennepkwekerijtje geïnstalleerd. Naar eigen zeggen zou hij daar zon dertig hennepplanten hebben staan. Hij had zelf de elektrische aansluiting gemaakt. Vermoedelijk is een fout in de elektrische aansluiting de oorzaak van de brand. De schuur brandde volledig uit. De bewoner, een 25-jarige Eindhovenaar is rond 1.30 uur aangehouden en op het politiebureau ingesloten.

Eindhoven: Verdachte van schietpartij aangehouden Na een onderzoek is maandagochtend rond 8.00 uur in zijn woning in het stadsdeel Woensel Noord een 40-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij in een horecagelegenheid op de Frankrijkstraat op 1 januari jl. Hier werd in de Nieuwjaarsnacht na een ruzie tussen twee mannen een 31-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats in zijn been geschoten. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis. Hij werd behandeld en heeft ziekenhuis inmiddels weer verlaten. De verdachte is ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek.

Helmond: Snelheidscontroles
Maandagmiddag tussen 15.00 en 18.00 uur heeft de politie op de Houtse Parallelweg een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 899 voertuigen gecontroleerd en daarvan reden er 80 te snel. Hoogste snelheid 79 in plaats van de toegestane 50 km/u.

Maandagavond tussen 19.30 en 21.30 uur is een snelheidscontrole gehouden op de Hoofdstraat. De politie controleerde de snelheid van 910 voertuigen. Daarvan reden er 61 te snel. Hoogste snelheid 82 km/u in plaats van de toegestane 50 km/u.

Son: Diefstal landbouwtractor
In de nacht van maandag op dinsdag is in Son vanaf een bouwlocatie aan de A50 een Landbouwtractor gestolen. Het betreft een groene Fendt 926 Vario met een waarde van ruim 113.000 Euro.

Veldhoven: Insluiping
Een insluiper heeft maandagmiddag tussen 12.00 en 13.00 uur kans gezien ongemerkt een bedrijf aan de Run in Veldhoven binnen te komen. Toen personeel het pand verliet ging de man naar binnen. De insluiper wist twee laptopcomputers buit te maken.

Veldhoven: Inbraak woningen
Maandagavond rond 21.30 uur is ingebroken in een woning aan de Marter in Veldhoven. Het slot van de voordeur was opengebroken. De daders zijn mogelijk gestoord door de thuiskomst van de bewoners. Zij missen enkel een afstandbediening van hun tv.

Maandagavond is geprobeerd in te breken in een woning aan de Wezel in Veldhoven. Het slot van de achterdeur werd opengebroken maar het lukte de inbrekers niet om in de woning binnen te komen.

Gemert: Verdachten mishandeling aangehouden
Maandagmorgen om 7.30 uur is in zijn woning een 34-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een vechtpartij in een horecazaak aan de Oudestraat in Gemert. Daar ontstond op zondag 20 januari rond 19.45 uur een ruzie toen een groep mannen zich misdroeg. Enkele gasten maakten over het gedrag van de groep een opmerking en werden daarna mishandeld door enkele mannen uit die groep. Na de ruzie vertrok de groep. Een 72-jarige vrouw uit Beek en Donk liep een gebroken neus op en een 28-jarige Udenaar en een 28-jarige Helmonder liepen flinke kneuzingen aan hun hoofd op. Woensdag 23 januari en donderdag 24 januari werden al een 23-jarige en 27-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Zij zitten nog steeds in voorlopige hechtenis. De 34-jarige man uit Valkenswaard is ingesloten.( zie ook persbericht 21 januari nr. 1)