Waterloopkundig Laboratorium

PERSBERICHT

Prof. dr. ir. H. J. de Vriend benoemd tot directeur kennis en technologie WL | Delft Hydraulics

Per 1 februari is prof. dr. ir. Huib de Vriend benoemd tot directeur kennis en technologie van WL | Delft Hydraulics (de nieuwe naam van het Waterloopkundig Laboratorium). Hij volgt dr. ir. G. S. Rodenhuis op die gebruik maakt van de mogelijkheid vervroegd met pensioen te gaan.

Prof. dr. ir. Huib de Vriend zal naast zijn directeursfunctie voor 30% van zijn tijd als hoogleraar Riviermorfologie en waterbouwkunde bij de TU Delft werkzaam blijven.

Prof. de Vriend heeft Civiele Techniek gestudeerd aan de TU Delft en is 1981 aan dezelfde universiteit gepromoveerd op stromingen in rivierbochten. Na zijn promotie trad hij in dienst bij WL | Delft Hydraulics en werkte lange tijd aan de realisatie van numerieke modellen voor kustmorfologie.

In het kader van Europese programma s voor onderzoek en technologie-ontwikkeling heeft hij diverse grote projecten getrokken die wereldwijd toonaangevend zijn geworden op het gebied van kustonderzoek, kustwaterbouw en kustmorfologie.

Als hoogleraar aan de Universiteit Twente heeft hij meegewerkt aan het opzetten van de opleiding Civiele Technologie & Management, waarin de civiele techniek in zijn maatschappelijke context wordt bekeken.

Bij de TU Delft is hij sinds 1995 werkzaam als deeltijds hoogleraar riviermorfologie.

WL | Delft Hydraulics is een onafhankelijk instituut voor gespecialiseerd advies en toegepast onderzoek, opgericht in 1927 en gevestigd in Delft. Onze 350 gekwalificeerde medewerkers adviseren Nederlandse en buitenlandse opdrachtgevers over alle aan water gerelateerde vraagstukken: van beleidsondersteuning tot ontwerp en technische assistentie op het gebied van offshore, kusten, havens, estuaria, rivieren & kanalen en industriële stromingsprocessen. WL | Delft Hydraulics ontwikkelt ook hoogwaardige softwareproducten, die wereldwijd worden toegepast en verkocht. Opdrachtgevers zijn nationale en regionale overheden, waterschappen, multilaterale financiers en het bedrijfsleven, waaronder ingenieursbureaus, aannemers en industrie.


---

NOOT VOOR DE REDACTIE.