Ingezonden persbericht


WRQ lanceert speciale integratiesoftware voor hergebruik van bestaande applicaties en logistieke bedrijfsprocessen

WRQ Verastream verschaft omgeving en tools voor het bouwen van samengestelde applicaties en vereenvoudigt integratie met bestaande applicaties

Den Haag, 29 januari 2002 - WRQ introduceert vandaag nieuwe software om bedrijven te helpen bij het integreren van gegevens, applicaties en logistieke bedrijfsprocessen binnen de gehele organisatie. Verastream is de eerste integratiesoftware waarmee uitwisselbare bedrijfscomponenten kunnen worden gebouwd met gebruikmaking van alle resources in de onderneming, waaronder bestaande host-systemen. De nieuwe software bouwt voort op de 21 jaar ervaring in host-integratie die WRQ met haar Reflection producten heeft opgedaan. WRQ richt zich in het bijzonder op real-time klantgerichte toepassingen zoals callcenters, selfservice webapplicaties en CRM-applicaties.

Met Verastream kunnen bedrijven een centrale repository bouwen van uitwisselbare componenten waarmee logistieke bedrijfsprocessen en gegevens inzichtelijk worden gemaakt die 'verborgen' zitten in andere bedrijfsapplicaties. WRQ biedt visuele tools voor het vormgeven van bedrijfsprocessen. Nieuwe samengestelde applicaties worden snel en eenvoudig gebouwd door onderdelen van bedrijfsfuncties te verplaatsen met de muis. Dankzij de technologie van Verastream kunnen bedrijven hun bestaande IT-middelen aanpassen en hergebruiken zonder dat de oorspronkelijke code hoeft te worden gewijzigd.

De 'nieuwe' samengestelde applicatie wordt gebouwd van bestaande logistieke bedrijfsprocessen en hergebruikte onderdelen van bestaande legacy systemen en andere bedrijfskritische systemen. Door een al bestaande code te benutten kan de nieuwe applicatie sneller in gebruik worden genomen dan wanneer elk bedrijfsproces afzonderlijk zou worden ontwikkeld. Bovendien is de oplossing stabieler omdat deze is gebaseerd op bestaande, in de praktijk beproefde code.

"Verastream is gebaseerd op het concept dat het merendeel van het werk al gedaan is", zegt Shaun Wolfe, President van WRQ. "Er bevinden zich aanzienlijke hoeveelheden logistieke bedrijfsprocessen en gegevens in bestaande bedrijfsapplicaties. Deze zijn allemaal al geschreven, getest en in de praktijk gebruikt. En nu zitten ze 'opgesloten' in verschillende legacy systemen die niet zijn ontworpen voor het uitwisselen van gegevens. Verastream biedt de mogelijkheid deze bestaande investeringen opnieuw te gebruiken. De 'verborgen' bedrijfsprocessen komen opnieuw beschikbaar en worden uitwisselbaar, waarna datgene wordt gebruikt wat nodig is voor een nieuwe applicatie."

Ter ondersteuning van deze methode maakt WRQ de volgende producten bekend, deze zijn vanaf vandaag beschikbaar:

* WRQ Verastream Host Integrator 4.5

* WRQ Verastream Integration Broker 9.0

* WRQ Verastream voor Siebel eBusiness Applications.
De licentietarieven van WRQ bieden de mogelijkheid van lage instapkosten en snelle uitbreiding. Zo kan altijd worden voldaan aan de werkelijke integratiebehoeften van bedrijven met meerdere toeleveranciers.

De belangrijkste productuitbreidingen van Verastream zijn:


* Business Process Management (BPM)
Nieuwe visuele tools voor BPM bieden niet-programmeurs de mogelijkheid om snel reeksen geautomatiseerde bedrijfsfuncties te maken met tussenliggende gebruikershandelingen.


* Simpeler Legacy Integration
Verbeterde visuele tools voor het maken en beheren van componenten maken het eenvoudiger om afzonderlijke bedrijfsfuncties te isoleren en opnieuw te gebruiken in monolithische host-applicaties die draaien op IBM, HP, OpenVMS en Unix systemen.


* Asynchronous Messaging Services
In aanvulling op de synchrone (real-time) integratie zijn messaging services toegevoegd die volledig compatibel zijn met Java Messaging Service (JMS). Dit maakt integratie met andere message-based systemen mogelijk.


* Verastream for Siebel eBusiness Applications Nieuwe high-level interfaces bieden de mogelijkheid om de gehele workflow te beheren met behulp van het Siebel eAI Framework. Daardoor wordt zowel de systemen en resources aanzienlijk teruggebracht.

Over WRQ
WRQ is gespecialiseerd in integratiesoftware en bijbehorende services waarmee omgevingen met intensief host-verkeer snel kunnen worden aangepast aan nieuwe bedrijfsbehoeften. Al 21 jaar ondersteunt WRQ haar klanten bij het ontsluiten en integreren van bedrijfskritische informatie. Met meer dan 26.000 klanten en acht miljoen gebruikers op de hele wereld is WRQ een van de grootste softwarebedrijven in de Verenigde Staten. WRQ verkoopt haar bekroonde producten Reflection en Verastream zowel rechtstreeks als via een wereldwijd partnernetwerk. Het Europese hoofdkantoor is sinds 1989 gevestigd in Den Haag. Sinds februari 2000 heeft WRQ een tweede Nederlandse vestiging in Bilthoven. Meer informatie is te vinden op www.wrq.com/nl.