Voorlichtingspagina week 28 januari - 4 februari Gemeente Voorschoten

mailen naar Afdeling ,Voorlichting

* Laat uw stem horen!

* Van gulden naar Euro: dank voor uw medewerking
* Uitwerkingsplannen " Strandwal A0 en A4" en " Vlietoever C1 en C2" van het bestemmingsplan Starrenburg, eerste partiele herziening.
* Ontwerpvergunning

* Wet milieubeheer

* Verordening voorzieningen gehandicapten 2002
* Collectes
Laat uw stem horen!
Op 6 maart worden er weer gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Als u op die dag naar de stembus gaat, bepaalt u samen met de andere kiezers welke politieke partijen straks mogen plaatsnemen in de raadzaal van het gemeentehuis en hoeveel zetels elke partij krijgt toegewezen. Het is dus erg belangrijk dat u uw stem laat horen. Immers, de gemeenteraad neemt veel beslissingen die van invloed zijn op de kwaliteit van uw directe woon- en leefomgeving. En daar heeft u dagelijks mee te maken!

Hoe gaat dat stemmen in zijn werk? Waar stemt u eigenlijk voor? Op deze pagina en www.voorschoten.nl vindt u de komende weken antwoord op deze en andere vragen.

Stemmen. Hoe gaat dat in zijn werk?

1. Iedereen die mag stemmen krijgt enkele weken van tevoren een oproepingskaart thuisgestuurd. Deze kaart is het bewijs dat u mag stemmen. Neem deze kaart altijd mee naar het stembureau! 2. Op de oproepingskaart staat het adres van uw stembureau. Dat is altijd bij u in de buurt. Op woensdag 6 maart kunt u daar tussen 07.30 uur en 21.00 uur gaan stemmen.
3. Wanneer u het stembureau binnenkomt, ziet u drie mensen achter een tafel zitten. Dat zijn de leden van het stembureau. Aan de persoon in het midden, de voorzitter, geeft u uw oproepingskaart. De tweede persoon zoekt uw naam op in het kiesregister. Staat u naam op deze lijst, dan ontvangt u een volgnummer. 4. Dit volgnummer geeft u aan de derde persoon achter de tafel. Hij of zij zorgt dat uw volgnummer wordt ingevoerd in de stemmachine. Daarna kunt u uw stem uitbrengen.
5. U loopt naar de stemmachine. Op het bedieningspaneel van de stemmachine ziet u verschillende kolommen staan. Boven elke kolom staat een nummer en de naam van een politieke partij. 6. Bedenk nu eerst op welke politieke partij u wilt stemmen. Zoek de naam van deze partij op het paneel op. Drukt u nog geen toets in. Dat komt pas later.
7. Onder de naam van deze partij ziet u een lijst met toetsen. Op elke toets staat een naam. Dat zijn de kandidaten van deze partij: de mensen op wie u kunt stemmen. U kiest nu één van deze kandidaten uit. Dat kan de persoon bovenaan de lijst zijn, maar ook een persoon in het midden of onderaan de lijst. 8. Druk nu op de toets met de naam van uw keuze staat. De naam van degene die u heeft gekozen verschijnt in het venster. Controleer of dit de naam van uw keuze is.
9. Geeft het venster inderdaad uw keuze aan? Druk dan op de rode stemknop, dat is de grote knop rechts van het venster. U heeft nu gestemd.
10. U wilt blanco stemmen. Wat dan?

Voor een blanco-stem drukt u op de blancotoets links van het venster. Vervolgens drukt u op de rode stemknop. U heeft nu blanco gestemd.

11. U heeft zich vergist. Wat dan?

Het is mogelijk dat u zich vergist bij het kiezen van een kandidaat. U heeft bijvoorbeeld de verkeerde kandidaat ingetoetst. Dat is geen probleem. Zolang u de rode stemknop nog niet heeft ingedrukt, kunt u uw fout nog herstellen.

Dit kunt u doen door de hersteltoets in te drukken die links van het venster zit. Daarna kunt u opnieuw uw keuze voor een kandidaat maken. Tot slot drukt u dan de rode stemknop in. U heeft nu gestemd.

INLICHTINGEN BETREFFENDE DE REGISTRATIE ALS KIEZER

De burgemeester van Voorschoten maakt bekend dat één ieder bij de afdeling Burgerzaken, Leidseweg 25 de inlichting kan verkrijgen of hij/zij als kiezer is geregistreerd.

Op de grond dat hij/zij niet of niet behoorlijk als kiezer is geregistreerd kan hij/zij schriftelijk om herziening van de registratie verzoeken.

TER INZAGELEGGING KANDIDATENLIJSTEN De voorzitter van het hoofdstembureau voor de op woensdag 6 maart 2002 te houden verkiezing van de leden van de raad van de gemeente maakt bekend, dat de heden ingeleverde en door het hoofdstembureau onderzochte kandidatenlijsten ingevolge het bepaalde in artikel I 3, lid 1 van de Kieswet, voor één ieder ter inzage zijn gelegd bij de afdeling Burgerzaken, Leidseweg 25.

TER INZAGE-LEGGING PROCES-VERBAAL I 12-2

De voorzitter van het centraal stembureau maakt conform het bepaalde in artikel I 1, lid 2, van het Kiesbesluit bekend, dat heden bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente Voorschoten ter inzage is gelegd het proces-verbaal van de zitting van het centraal stembureau betreffende het nummeren van de kandidatenlijsten alsmede het beslissen over de geldigheid van de lijstencombinaties voor de op de leden van de raad van de gemeente te houden verkiezing van woensdag 6 maart 2002.

Op grond van het bepaalde in artikel I 15, lid 1, van de Kieswet maakt hij/zij tevens bekend, dat aan bovenbedoelde kandidatenlijsten de volgende nummers zijn toegekend:

Lijstnummer

Aanduiding van de politieke groepering

1. VVD
2. Christen Democratisch Appèl (CDA)
3. Partij van de Arbeid (P.v.d.A.)
4. GROENLINKS
5. Democraten 66 (D66)
Ingevolge artikel I 10 van de Kieswet zijn de navolgende lijstencombinaties aangegaan:

Partij van de Arbeid (P.v.d.A.) / GROENLINKS

TER INZAGELEGGING PROCES-VERBAAL I 4

De voorzitter van het hoofdstembureau voor de op woensdag 6 maart 2002 te houden verkiezing van de leden van de raad van de gemeente maakt, ingevolge artikel I 1 van het Kiesbesluit bekend, dat het proces-verbaal van de zitting van het hoofdstembureau waarin beslist is over de geldigheid van de lijsten en over het handhaven van de daarop voorkomende kandidaten, alsmede over het handhaven van de daarboven geplaatste aanduiding van een politieke groepering, voor een ieder ter inzage is gelegd bij de afdeling Burgerzaken, Leidseweg 25.

Plaats: Voorschoten De voorzitter voornoemd,

Datum : maandag 28 januari 2002

mw W.M. Verver - Aartsen

Van Gulden naar Euro: dank voor uw medewerking

De gemeente had zich goed voorbereid op de komst van de euro. Onze klanten konden tot en met 27 januari jongstleden met zowel de euro als de gulden betalen. Op onze oproep om zo veel als mogelijk is met de euro te betalen hebben zeer veel klanten gehoor gegeven. Wij waarderen uw medewerking hierbij bijzonder. U heeft het onze medewerkers gemakkelijker gemaakt en daardoor ook de wachttijden voor onze andere klanten verkort.
Vanaf heden kunt u alleen nog met de euro betalen. Maar pinnen kan natuurlijk ook bij uw gemeente!
Heeft u nog Nederlandse guldens? Breng ze naar de bank. Tot 1 april aanstaande worden u geen kosten in rekening gebracht. Uitwerkingsplannen `Strandwal A2', `Strandwal A0 en A4' en `Vlietoever C1 en C2' van het bestemmingsplan Starrenburg, eerste partiële herziening. Burgemeester en wethouders van Voorschoten maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bij besluiten d.d. 16 januari 2002 de uitwerkingsplannen `Strandwal A2', `Strandwal A0 en A4' en `Vlietoever C1 en C2' van het bestemmingsplan Starrenburg, eerste partiële herziening hebben goedgekeurd.

Alle drie de uitwerkingsplannen betreffen onderdelen van de nieuw te bouwen woonwijk Starrenburg II. Het uitwerkingsplan `Strandwal A2' bevat de bebouwingsmogelijkheden voor een bedrijvenschil, het uitwerkingsplan `Strandwal A0 en A4' bevat de bouwmogelijkheden voor 23 eengezinswoningen waaronder 4 praktijkwoningen en het uitwerkingsplan `Vlietoever C1 en C2' bevat bouwmogelijkheden voor vrijstaande en geschakelde eengezinswoningen.

De besluiten van Gedeputeerde Staten liggen met de genoemde uitwerkingsplannen met ingang van 30 januari 2002 voor een ieder gedurende zes weken ter inzage op werkdagen tussen 8.30 een 12.30 uur en na telefonische afspraak `s middags en op donderdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur in het Informatiecentrum van het gemeentehuis aan de Leidseweg 25 in Voorschoten.

Gedurende de termijn van tervisielegging kan tegen de besluiten van Gedeputeerde Staten beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Aangezien er tegen de ontwerp-uitwerkingsplannen geen bedenkingen waren ingediend, kan slechts beroep worden ingesteld door een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig zienswijzen in te dienen bij B&W. De besluiten van Gedeputeerde staten omtrent goedkeuring treden in werking met ingang van 30 januari 2002. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Indien beroep is ingesteld kan tijdens de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Voor zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening, worden door de Raad van State griffierechten in rekening gebracht.


---
Ontwerpvergunning

Burgemeester en wethouders zijn van plan om aan Metaalbewerkingsbedrijf Pretec VOF een nieuwe de gehele inrichting omvattende vergunning te verlenen voor een inrichting voor het verrichten van verspanende bewerkingen (draaien, frezen etc.) van onderdelen voor de fijnmechanische industrie aan de Industrieweg 12, 16 en 18.

Het ontwerp van de vergunning ligt met bijbehorende stukken vanaf 30 januari 2002 gedurende vier weken ter inzage in het Informatiecentrum bij bureau Voorlichting en Communicatie van het gemeentehuis. Voor een afspraak om de stukken buiten de openingstijden van het gemeentehuis in te zien kunt u bellen naar tel. (071) 5600 752.

Tijdens de terinzagelegging tot 27 februari 2002 kunt u bedenkingen inbrengen tegen het ontwerp van de vergunning. Als u schriftelijk bedenkingen inbrengt, kunt u verzoeken om uw gegevens niet bekend te maken. Voor het in aanwezigheid van de aanvrager mondeling inbrengen of toelichten van bedenkingen kunt u zich melden via tel. (071) 5600 752.

Eventuele bedenkingen betrekken wij bij ons besluit op de aanvraag. Tegen dat besluit kan geen beroep worden ingesteld door degenen aan wie redelijkerwijze kan worden verweten nu geen bedenkingen te hebben ingebracht.
Wet milieubeheer
Meldingen
Voor een aantal soorten bedrijven zijn in een Algemene Maatregel van Bestuur regels gesteld, die nodig zijn ter bescherming van het milieu. Bedrijven waarvoor zo'n maatregel van bestuur geldt hebben geen milieuvergunning nodig. Zij moeten de oprichting of verandering van een bedrijf wel melden. Burgemeester en wethouders van Voorschoten ontvingen de volgende meldingen op grond van artikel 8.41 van de Wet milieubeheer en de volgende Algemene Maatregelen van Bestuur:

Besluit horeca-, sport- en recreatie -inrichtingen milieubeheer
* Sportfondsen Voorschoten BV, Zwembad Het Wedde aan de Richard Wagnerlaan 85.

Besluit opslag en transport milieubeheer

- Aannemersbedrijf J.C. van Osnabrugge BV, opslagterrein voor bouwmaterialen achter de Leidseweg 552.

Deze meldingen liggen tot 20 februari 2002 ter inzage bij het Informatiecentrum van bureau Voorlichting en Communicatie van het gemeentehuis. Inzage is mogelijk dagelijks van 08.30 tot 12.30 uur en op afspraak 's middags en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.
---
Verordening voorzieningen gehandicapten 2002

Burgemeester en wethouders van Voorschoten maken bekend, dat de raad van deze gemeente op 20 december 2001 de "Verordening voorzieningen gehandicapten gemeente Voorschoten 2002" heeft vastgesteld. Daarbij is tevens de Verordening voorzieningen gehandicapten gemeente Voorschoten 1998 ingetrokken.

Het vernieuwen van de verordening houdt verband met de totstandkoming van het Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (CVV), in de Leidse Regio genaamd de "OV-taxi" Leidse Regio.

Tevens maken burgemeester en wethouders van Voorschoten bekend dat zij het Financieel besluit voorzieningen gehandicapten, als bedoeld in artikel 1.11 van de verordening hebben vastgesteld.

De verordening en het financieel besluit kunnen desgewenst worden ingezien in het gemeentehuis, bij de afdeling Sociale Dienstverlening en Zorg, op werkdagen tussen 08.30 en 12.30 uur. Telefonische informatie kunt u krijgen bij de heer W. van der Ark, telefoon (071) 5600772.

---
Collectes

Tot en met 2 maart 2002 wordt er niet gecollecteerd. 24 januari 2002:

* 160 diverse soorten bomen in het te ontwikkelen Van der Hoevenpark te Voorschoten. Er is hier een herplantplicht opgelegd voor 143 nieuwe bomen.

* één Amberboom staande in de Schoolstraat ter hoogte van de `Peperbus' en één Vleugelnoot staande in de Koningin Julianalaan ter hoogte van de Passage te Voorschoten
Burgerlijke Stand
Geboren:

* 19jan02 Gemma Elizabeth Mary, d.v. M.A. Minshaw en K.M. Minshaw;
* 18jan02 Maico Jacob Petrus Marinus Hendrik, z.v. M. Vertelman en A.M.B.R.. Zoetemelk;

* 17jan02 Christopher Sebastian Xavier, z.v. J.W.J. Blonk en G.D. Marion-Landais;

* 15jan02 Hendrik, z.v. H. van Voorst en A. Bok;
* 14jan02 Wieke Pietertje, d.v. I.C.M. Wildschut;
* 14jan02 Quinten Ferdinand, z.v. S.O. Walraven en H.A. Kortenoeven;
Huwelijksaangifte / aangifte van partnerschapsregistratie:
* 17jan02 H.V. de Korte en L.E. van Zelst;
* 24jan02 A.C. Maclachlan en M.R. Stenger;
* 21jan02 G.J. Madlener, oud 72 jaar

* 18jan02 T. Nieuwpoort w.v. van der Does, oud 84 jaar;
* 17jan02 G.A.D.H. Kloezeman w/v van Exel, oud 83 jaar;;
* 14jan02 A.G. de Jong, oud 88 jaar;

* Chopinlaan 84-124; voor het renoveren van de gevel;
* Starrenburg II; voor het plaatsen van een brug tbv ontsluiting met Starrenburg I, einde deelplan kade Noord;

* Starrenburg II; voor het plaatsen van een damwandconstructie tbv aan te leggen haven;

Melding tot bouwvoornemen:

* Tolstraat 13; voor het vergroten van de woning;
dd 18-01-02;

* Johan Willem Frisolaan 2; voor het vergroten van de woning;
* Roerdomperf 12; voor het plaatsen van een zwembad in de kelder;
Toegestane melding:
dd 18-01-02;

* Professor Lorentzlaan 85; voor het oprichten van een berging;
* Albert Schweitzerplantsoen 20; voor het plaatsen van een dakkapel;
vergunning (zie bovenstaande datum) een gemotiveerd bezwaarschrift