Gemeente Maassluis

29-1-2002

Onderwijsbeleidsplan in inspraak

In de periode van 1 februari tot en met 1 maart 2002 kunnen belangstellenden een reactie geven op het concept-Onderwijsbeleidsplan Lokaal Onderwijsbeleid 2001-2006. Gedurende deze vier weken ligt het concept voor iedereen ter inzage in het informatiecentrum in de hal van het stadhuis en in de openbare bibliotheek aan de Uiverlaan.

Gedurende de voorbije jaren is de verantwoordelijkheid voor het onderwijsbeleid voor een deel verplaatst naar de gemeenten. Waar de gemeente voorheen vooral bestuur van het openbaar onderwijs was, is zij nu betrokken bij de vormgeving van het lokale onderwijsbeleid dat een wettelijke grondslag heeft gekregen. De gemeente Maassluis heeft binnen het kader van wet- en regelgeving meer bevoegdheden gekregen. Denk hierbij aan: huisvesting in het primaire en voortgezet onderwijs, onderwijsachterstanden waaronder het Nederlands als tweede taal, schoolbegeleiding, leerplicht en voortijdig schoolverlaten, volwasseneneducatie en onderwijs in allochtonen levende talen.
De gemeente gaat niet op eigen houtje met deze bevoegdheden om, maar is verplicht om met de schoolbesturen op overeenstemming gericht overleg te voeren over het gemeentelijk onderwijsachterstandenplan.

Lokaal onderwijsbeleid omvat een veelheid aan beleidsterreinen die door de rijksoverheid naar de gemeenten zijn verplaatst. De verschillende beleidsterreinen worden in de nota uitgebreid omschreven.

Op het plan kan tot en met 1 maart 2002 zowel schriftelijk als mondeling worden gereageerd. Mondelinge reacties kunnen worden gegeven op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur bij de heer D. Lub, telefoon: 010-5931836. Schriftelijke reacties kunnen worden ingediend bij het college van B en W, Postbus 55, 3140 AB Maassluis. Tijdens de inspraaktermijn ligt het conceptplan ter inzage in het informatiecentrum in de hal van het stadhuis en in de openbare bibliotheek aan de Uiverlaan. Het plan is ook te vinden op www.maassluis.nl onder de button Beleid - Nota's.