Gemeente Bergen


Hoogwater

Nationale feestavond 01-02-02
Privacy en informatiebeveiliging
Afvalinzameling met carnaval
Nationale feestavond 01-02-'02
Bergen is vertegenwoordigd
Op zaterdag 2 februari 2002 treedt Prins Willem Alexander met mevrouw Maxima Zorreguieta in het huwelijk. Voorafgaand aan dit huwelijk wordt op vrijdag 1 februari de nationale feestavond gehouden in de ArenA.

Aan deze feestavond verlenen een aantal bekende artiesten, waaronder Marco Borsato, hun medewerking. In de loop van de avond wordt ook het nationaal huwelijksgeschenk symbolisch overhandigd aan het bruidspaar. Het bruidspaar heeft de wens dat de aanwezigen een afspiegeling vormen van de locale bevolkingssamenstelling. Bovendien leggen zij de nadruk op personen die actief een positieve bijdrage leveren aan de lokale samenleving, met name in de sfeer van vrijwilligerswerk. Daarnaast personen die een actieve bijdrage leveren aan de festiviteiten rond Koninklijke Momenten.

Deelname vanuit Bergen

Burgemeester en wethouders hebben besloten om 50 kaarten voor deze feestavond te kopen. Alle verenigingen in onze gemeenten die voldoen aan de criteria zijn geselecteerd. Vervolgens heeft er een loting plaatsgevonden. De uitgelote verenigingen hebben zelf enkele afgevaardigden uitgekozen. De aangemelde personen hebben inmiddels een bevestiging van de gemeente gekregen. Ook hebben ze via Evenementen Vervoer Nederland (EVN) de afgelopen week een instapbewijs, een overzicht van de vertrektijden en reistips ontvangen. Als u zich opgegeven heeft voor de Nationale feestavond en u heeft niets ontvangen van EVN, neem dan even contact op met communicatie, mevrouw E. Dijckhoff of mevrouw A. van Horen, (0485) 34 83 93.
Kandidatenlijsten 2002

Vier partijen hebben een kandidatenlijst ingeleverd voor de gemeenteraadsverkiezing op 6 maart. Alle lijsten zijn door het Centraal Stembureau geldig verklaard. De op deze lijsten geplaatste kandidaten en de daarbij gebruikte aanduidingen (namen) zijn door het Centraal Stembureau gehandhaafd.

De ingeleverde lijsten hebben de volgende nummering gekregen:
1. Christen Democratisch Appèl (CDA)

2. Progressieve Kombinatie (PK)

3. V.V.D.

4. Partij Leefbaarheid Centraal

De ingeleverde kandidatenlijsten en de betreffende processen-verbalen liggen voor belangstellenden ter inzage bij de afdeling Bestuur in het gemeentehuis.

Catharinastraat 49 in Wellerlooi en begint om 20.00 uur. Tijdens deze avond zijn inwoners uit de hele gemeente Bergen welkom. Over enige tijd wordt ook in Nieuw Bergen een informatiebijeenkomst gehouden.

Programma

Voorzitter van deze informatieavond is burgemeester Klaverdijk. Achtereenvolgens houden de volgende personen een korte inleiding:
* Wethouder Roefs, namens de gemeente;

* de heer P. Wessels (of zijn vertegenwoordiger) namens de vereniging van patiënten/ consumentenorganisaties in Limburg;
* de heer B. Renirie, namens apotheek Maasduinen in Nieuw Bergen;
* de heer M. van Putten, namens de Groepspraktijk Huisartsen Bergen;
* mevrouw M. Borghuis, namens de Coöperatieve Huisartsendienst Nijmegen U.A;

* de heer R. Bouwmans, namens zorgverzekeraar VGZ.
Na de pauze heeft u vervolgens de gelegenheid om vragen te stellen. Omstreeks 22.00 uur wordt de avond afgesloten.
Privacy en informatiebeveiliging
De gemeenteraad heeft op 15 januari de `Verordening verwerking persoonsgegevens gemeente Bergen' vastgesteld. Hierin staat de bescherming van de privacy in relatie tot alle gegevensverwerkingen van de gemeente centraal.

In de verordening wordt geregeld wie verantwoordelijk is voor het beheer van de gegevensverwerkingen en de samenhang met andere gegevensverwerkingen. Verder is er een koppeling gelegd met het Reglement gemeentelijke basisadministratie. In het Reglement gemeentelijke basisadministratie is de gegevensverstrekking nader uitgewerkt.

Informatiebeveiligingsplan

Bij de taken en bevoegdheden van ambtelijke functionarissen is in de verordening rekening gehouden met en afstemming gezocht met de taken en bevoegdheden van ambtelijke functionarissen op basis van het Informatiebeveiligingsplan. Dit plan heeft de gemeenteraad op 12 december 2001 vastgesteld. In dit plan staat de beveiliging van de Gemeentelijke basisadministratie (GBA) centraal. Daarnaast wordt een aantal belangrijke punten met betrekking tot het beheer van de GBA getoetst.

Andere regelingen

In samenhang met de `Verordening verwerking persoonsgegevens' hebben burgemeester en wethouders de volgende regelingen vastgesteld:
* Beheerregeling gemeentelijke basisadministratie (GBA);
* Reglement gemeentelijke basisadministratie (GBA).
In de Beheerregeling GBA wordt het informatiebeheer, gegevensbeheer, systeembeheer, applicatiebeheer, privacybeheer en de gegevensverwerking in relatie tot de GBA geregeld. In het Reglement GBA staat de gegevensverstrekking uit de GBA centraal.

Meer bescherming privacy

Een van de doelstellingen van de Wet bescherming persoonsgegevens is meer bescherming van uw privacy. Daardoor is er een aanzienlijke beperking van gegevensverstrekking. Door vaststelling van het Reglement GBA is het in veel gevallen niet meer mogelijk om, in tegenstelling tot het verleden, gegevens te verstrekken.

Ter inzage

De `Verordening verwerking persoonsgegevens gemeente Bergen', de Beheerregeling gemeentelijke basisadministratie en het Reglement gemeentelijke basisadministratie liggen voor iedereen ter inzage bij de afdeling Bestuur van de gemeente Bergen. U kunt de stukken elke werkdag van 9.00 tot 12.00 of, na een telefonische afspraak, 's middags inzien.
Afvalinzameling met carnaval
Op maandag 11 en dinsdag 12 februari wordt vanwege carnaval geen GFT-afval opgehaald. De ophaalroutes van deze dagen worden verschoven.
* De route van maandag 11 februari wordt verschoven naar zaterdag 9 februari.

* De route van dinsdag 12 februari wordt verschoven naar zaterdag 16 februari.

Als u wilt dat uw container wordt leeggemaakt, plaats hem dan op de inzameldag vóór 07.30 uur aan de weg.
Klachten over de inzameling
leeggemaakt, bel dan direct naar de huisvuilinzamelaar Sita in Venlo. Het telefoonnummer is (077) 396 94 90.