Korps: Friesland, plaats: Friesland 29-01-2002
Politieberichten 29/1 (07.00 uur - 13.00 uur)

Breezanddijk. Vrachtautobrand
Op maandag omstreeks 17.25 uur kreeg de politie melding van een vrachtautobrand op de Rijksweg A7 onder Breezanddijk. De vrachtauto met aanhangwagen stond op de vluchtstrook en stond in brand. De combinatie was beladen met aluminium. Door de hitte is ook een gedeelte van het aluminium gesmolten en op het wegdek terechtgekomen. De combinatie is geheel uitgebrand. De vrachtauto is eigendom van een firma uit België. De bestuurder is een 56-jarige Belg. Mogelijke oorzaak is kortsluiting in het motorcompartiment. Gedurende een half uur is het verkeer in beide richtingen afgesloten geweest voor alle verkeer. Brandweer uit Noord-Holland en Friesland is ter plaatse geweest. De uitgebrande combinatie is later op de avond afgevoerd op een dieplader. Tegen 24.00 uur was alles weer vrijgegeven voor het verkeer.

Hurdegaryp: diefstal personenauto
In de nacht van maandag op dinsdag is in de Bodaanstraat een personenauto, merk Opel Cosa, kleur: blauw , kenteken XL-83-SF, bouwjaar 1989 gestolen. Waarde onbekend. Een 28-jarige bewoner van Hurdegaryp deed hiervan aangifte.

Joure, woninginbraak
Op zaterdag 26 januari overdag vond een woninginbraak plaats op de Prins Bernhardlaan. Door verbreking is men via de achterzijde in de woning gekomen. Het hele huis is doorzocht. Enkele sieraden zijn weggenomen, waarde onbekend. De technische recherche zal een onderzoek instellen.

Harlingen: bedrijfsinbraak
In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een bedrijfspand aan de William Boothstraat. Via het dak zijn de dader(s) binnengekomen. Een 51-jarige vrouw van Harlingen deed hiervan aangifte. Ontvreemd is een kluisje vanuit het bedrijf, inhoud onbekend.

Leeuwarden: diefstal personenauto
In de nacht van maandag op dinsdag is vanaf het parkeerterrein aan de Fennen een personenauto ontvreemd, merk Opel Kadett, kleur zwart, kenteken TS-80-FL, bouwjaar 1988. Waarde onbekend. Een 61-jarige bewoner van Leeuwarden deed hiervan aangifte

Hurdegaryp: bedrijfsinbraak
In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in een café aan de Rijksstraatweg. Via het inslaan van een ruit is men binnen gekomen. De gokkast werd opengebroken en het geld werd eruit gehaald. Hoeveelheid niet bekend. De technische recherche zal een onderzoek instellen. Een 43-jarige man uit Veenwouden deed hiervan aangifte.

Bureau Communicatie tel: 058 880 8272