Ingezonden persbericht

Persbericht

Amsterdam, 29 januari 2002

Glamago.com gaat samenwerking aan met Het Net

De internetportal www.glamago.com naar de officiële websites van bekende Nederlanders en de community dienst van Het Net www.clubs.nl gaan elkaar versterken.

Glamago.com, de populaire internet portal die toegang biedt tot de officiële sites van bekende Nederlanders, gaat een samenwerking aan met de community dienst van Het Net: Clubs.nl. Doelstellingen zijn: het verhogen van traffic, vergroten van bereik, het bieden van aanvullende, interessante content voor beide sites en een nog directere communicatie tussen fans en artiesten.

Officiële sites en FanClubs
Tal van Bn'ers hebben hun officiële website ondergebracht bij artiesten-portal Glamago.com. Aan deze sites, die de artiesten zelf van content voorzien, worden nu ook FanClubs van Het Net gekoppeld. De FanClubs binnen de community clubs.nl worden vormgegeven in de Glamago look & feel en worden beheerd door fans van de betreffende artiesten. De mogelijkheden van rechtstreekse communicatie tussen fan en artiest worden op deze manier uitgebreid.

In eerste instantie gaat het om 10 artiesten: Georgina Verbaan, Katja Schuurman, Winston Post, Liesbeth Kamerling, Froukje de Both, Josefine van Asdonk, Sander Foppele, Wouter Nicolaas, Tanja Jess en Johnny de Mol, waarna de andere artiesten zullen volgen.

"Het enthousiasme is enorm"
Op www.clubs.nl zijn al honderden clubs over de beroemdheden te vinden. "Deze zullen gewoon blijven bestaan", zegt Paul van den Bogart, produktmanager van Clubs bij Het Net. "De officiële FanClubs komen er dus bij, clubs waarvan de fans weten dat deze door de artiest zelf bezocht worden. Het enthousiasme van de vrijwilligers om hierin actief te zijn is enorm!"

Sterke combinatie
De samenwerking biedt een prima basis voor het opstarten van acties voor Glamago en Het Net. Zo wordt gewerkt aan gesponsorde events. Cluppers kunnen hierbij b.v. een "Meet and Greet" met hun idool winnen. Ook een kijkje achter de schermen bij Glamago behoort tot de mogelijkheden.

Het Net
Het Net is 1 van de grootste internetaanbieders in Nederland en valt onder Planet Media Group, waar ook Planet Internet onderdeel van uitmaakt. www.clubs.nl is de grootste community site van Nederland en was in 2001 één van de grootste stijgers in de Multiscope top 50 van meest bezochte sites (13e plaats). Clubs is twee jaar geleden geïntroduceerd en heeft inmiddels 750.000 leden. Op dit moment zijn er 24.000 actieve clubs over zeer uiteenlopende onderwerpen. In december 2001 bedroeg het aantal pageviews 16 miljoen.

Glamago
www.glamago.com is een jonge snelgroeiende onderneming, waarbij inmiddels 43 artiesten zich hebben aangesloten. Doelstelling van Glamago.com is het commercieel exploiteren van deze website (2.000.000 pageviews per maand), het leveren van unieke content, zoals streaming video opnames van en door de artiesten en product-/bedrijfspresentaties met Bn'ers, geschikt voor websites van klanten. Daarnaast richt Glamago zich op de mobiele markt door middel van gesponsorde SMS en 0909 activiteiten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Glamago; Betty de Groot, partner. Tel: 020-68 536 37 of e-mail: betty.de.groot@glamago.nl.