Politieberichten Hollands Midden


Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 29 januari 2002


Illegalen in vrachtauto Ter Aar (D3)
Bij het lossen van de lading op dinsdag 29 januari omstreeks 08.20 uur ontdekte een 58-jarige vrachtwagenchauffeur uit Ureterp en een medewerker van een bedrijf aan de Smidskade tien illegale mannen en vrouwen in de vrachtwagen bovenop de lading lege glazen potten. De politie werd hiervan direct in kennisgesteld. De illegalen zijn aangehouden en overgebracht naar de vreemdelingendienst voor de vaststelling van hun identiteit. De vrachtwagenchauffeur is inmiddels gehoord en heengezonden. Het is nog onduidelijk hoe en wanneer de illegalen in de vrachtwagen zijn gekomen en met welke bestemming. Wel is bekend dat de chauffeur diverse tussenstops heeft gehad, waaronder in Obenkirchen, Duitsland. De politie zet het onderzoek voort.

Diefstal uit auto's Nieuwerkerk a/d Ijssel (D2)
In de nacht van maandag 28 op dinsdag 29 januari werd in de omgeving van de Spoorlaan in ongeveer 24 auto's ingebroken. Door de ruiten in te slaan van de voertuigen wist men er vervolgens met audioapparatuur er vandoor gegaan. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de inbraken.

Fietsendieven aangehouden Nieuwerkerk a/d Ijssel (D2)
De politie heeft op maandagavond 28 januari een 38-jarige man en een 34-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden op verdenking van diefstal van fietsen. De politie kreeg even na 23.00 uur de melding van de Spoorwegpolitie dat twee personen bezig waren fietsen vanaf het station aan de Kerklaan in een bestelbus in te laden. De bestelbus werd op de Prinses Beatrixlaan staande gehouden. In de bus trof de politie vijf fietsen aan en twee slagwapens. De man en de vrouw werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De vrouw is na verhoor weer heengezonden. De man is in verzekeringgesteld. De politie heeft de bus met fietsen en de twee slagwapens in beslaggenomen