Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-01-2002 Vervolgberichten district Maastricht (RKey; 15.00 u) Dinsdag, 29 januari 2002

District Maastricht

Maastricht; inbreker aangehouden
Vanmorgen, dinsdagmorgen kreeg de politie van getuigen een melding dat iemand had ingebroken in een pand aan de Maasboulevard in Maastricht. Bleek dat de inbreker door vernieling van een raam het pand was binnengedrongen en er ook vernielingen had aangericht. De politie die terplaatse kwam heeft de inbreker, een 26-jarige man uit Eindhoven die het pand uitrende en trachtte te ontkomen, na een korte achtervolging aangehouden. Bleek dat hij plakband en een reinigingsprodukt bij zich had dat hij in het pand had gestolen. Die goederen werden inbeslaggenomen en de verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Valkenburg; verkeerscontrole
De politie heeft afgelopen maandagavond op de Nieuweweg in Valkenburg a/d Geul een verkeerscontrole gehouden. Totaal werden ongeveer 90 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan heeft de politie 12 voertuigbestuurder bekeurd. De geconstateerde overtredingen waren ondermeer het niet dragen van de autogordel, het niet bij zich hebben van de vereiste voertuigpapieren, een defecte voertuiguitlaat en het onnodig rijden met mistlichten.