Canon Europa brengt websites in lijn met Tridion DialogServer

Amsterdam, 29 januari 2002 Canon Europa, onderdeel van Canon Incorporate, s werelds grootste producent van beeld- en informatietechnologie oplossingen, heeft voor het beheer van al haar internet-, intranet- en extranetsites voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten gekozen voor de content management software van Tridion.

Canon Europa wil naast het verlagen van de kosten van website-onderhoud, tevens de on line aanwezigheid aanzienlijk uitbreiden en de interne communicatie verbeteren. Met de software van Tridion wil Canon Europa een algemene look and feel creëren voor al zijn websites en tevens een makkelijke toegang tot de informatie bieden voor alle gebruikers.

Canon Europa hecht veel waarde aan zijn innovatieve imago en beschouwt het web als een cruciaal medium voor het communiceren met zijn diverse doelgroepen. Tridion DialogServer wordt in eerste instantie gebruikt voor het beheer van het intranet, extranet en internet binnen de 24 landen van de EMEA-regio. Canon Europa wil daarnaast het content management systeem nauw laten samenwerken met diverse nieuwe web-applicaties voor deze regio.

Canon Europa heeft recentelijk een transformatie ondergaan van een landelijke decentrale naar een centrale organisatie. Het is belangrijk dat al onze websites de transformatie laten zien. Tevens realiseren we ons dat kostenbesparing samengaat met het gebruik van een centraal platform , aldus Walter Visser, Manager Internet Business Operations van Canon Europa N.V. We hebben voor Tridion DialogServer gekozen, omdat we op zoek waren naar een applicatie die ons de mogelijkheid bood een algemene look and feel te ontwikkelen en waaraan gebruikers tegelijkertijd makkelijk informatie kunnen toevoegen of updaten. Tridion helpt ons een eind op weg om een aanwezigheid op het internet te bewerkstelligen tot in de kleinste landen waar Canon Europa actief is.

De Blueprint-functionaliteit binnen Tridion DialogServer blijkt in toenemende mate een doorslaggevende factor voor veel multinationals om met ons in zee te gaan. Canon Europa heeft Tridion geselecteerd uit een selectie van ruim 20 internationale content managementleveranciers, onder meer vanwege de Blueprint-functionaliteit en de gebruiksvriendelijkheid. De omvang van het project laat tevens zien dat ons product door de open architectuur ook in zeer grote omgevingen naadloos aansluit op talrijke applicaties , aldus Frederik Maris, Managing Director Benelux van Tridion.

Over Canon Europa
Canon is s werelds grootse producenten en vernieuwer van beeld- en informatietechnologie oplossingen voor zowel voor persoonlijk gebruik als voor organisaties. Als onderdeel van Canon Inc. uit Japan, is Canon Europa actief binnen twee duidelijk gedefinieerde markten: zakelijke oplossingen (netwerk apparatuur: kopieerapparaten, printers, scanners en faxproducten) en de consumentenmarkt (producten op het gebied van fotografie, video en digitale camera's). Binnen Canon Europa werken meer dan 12000 mensen in 19 landen. Meer informatie over Canon Europa is te vinden op: www.canon-europa.com

Over Tridion
Tridion is een toonaangevende Europese leverancier van geavanceerde, op XML gebaseerde web content managementsoftware. Met Tridions belangrijkste product, Tridion DialogServer, kunnen ondernemingen op een efficiënte en consistente manier content beheren, updaten en hergebruiken over een veelheid van websites en andere on line kanalen en businessapplicaties.

Tridion DialogServer gaat uit van een platformonafhankelijke architectuur op basis van componenten, die gebruikmaakt van open internetstandaarden zoals XML, COM+ en Java. Dit maakt een naadloze integratie met aanvullende businessapplicaties mogelijk.

Veel bekende multinationals gebruiken Tridion DialogServer als de basis van hun internetactiviteiten, waaronder ADAC, Akzo Nobel, AXA, Blackwell Publishers, Carrefour, GE Access, ING Real Estate, Intergamma, KLM, KPN Telecom, Open University (UK), Puratos, Scania, Smurfit Communications en Wolters-Kluwer. Het hoofdkantoor van Tridion is gevestigd in Amsterdam; het bedrijf heeft daarnaast nog kantoren in Barcelona, Brussel, Londen, München, Parijs, Stockholm en Zürich. Meer informatie kunt u vinden op www.tridion.com

Voor meer informatie
Tridion
Maliek van Laar
020-2010500
maliek.vanlaar@tridion.com

Whizpr
Willemijn Vader
0317-410 483
tridion@whizpr.nl