Heijmans N.V.

29 januari 2002
HEIJMANS NEEMT AANNEMINGSMAATSCHAPPIJ G. VAN HERK TZN. IN NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL OVER

ROSMALEN - Heijmans N.V. (bouw en aanverwante activiteiten) verwacht overeenstemming te bereiken over de overname van Aannemingsmaatschappij G. van Herk Tzn. B.V. gevestigd te Nieuwerkerk aan den IJssel. Bij definitieve overeenstemming zal de transactie per
1 januari 2002 worden geëffectueerd. De overname wordt in contanten voldaan. Het effect op het resultaat van Heijmans N.V. zal in 2002 0,05 per aandeel bedragen.

Aannemingsmaatschappij G. van Herk Tzn. B.V. is actief op het gebied van grond-, weg- en waterwerken met de nadruk op wegenwerk en dijkverzwaringen. De onderneming opereert voornamelijk in de Randstad. Het bedrijf behaalde over 2001 een omzet van circa 16 miljoen, telt 35 medewerkers in vaste dienst en is goed winstgevend. Bij afronding van de voorgenomen transactie zal het bedrijf onder eigen naam, en ook onder het huidige management, actief blijven binnen de divisie Heijmans Infrastructuur en Milieu.

Aannemingsmaatschappij G. van Herk Tzn. werkt in projecten al vele jaren nauw samen met de divisie Heijmans Infrastructuur en Milieu. De voorgenomen acquisitie betekent dat Heijmans deze werkzaamheden in de toekomst in eigen beheer kan uitvoeren. Dat versterkt de positie van Heijmans in de regio.