Tiscali

OMNUMMERING TISCALI :
OVERSTAP NAAR 06760 10% KORTING OP KOSTEN

Utrecht, 29 januari 2002 Tiscali B.V. is gestart met het omnummeren van haar abonnees naar het landelijke netwerk met netnummer 06760. De huidige lokale inbelnummers verdwijnen omdat het internetverkeer dusdanig is gegroeid dat KPN, met OPTA, heeft besloten internet- van spraakverkeer te scheiden en onder te brengen in een nieuw 06760 netwerk. Door de 06760 nummers kunnen providers hun eigen inbeltarieven bepalen. In het geval van Tiscali blijven de nieuwe tarieven gelijk of worden zij zelfs minder.

Ruud Huisman, CEO van Tiscali Benelux: Voor onze abonnees blijven de tarieven doorzichtig en voordelig. Zij krijgen 10% korting op het starttarief en hun internettikken zodat hun kosten ofwel 10% lager zijn dan voorheen, of hetzelfde zijn als tot nu toe mits zij inbelden via een voordeelnummer van KPN. Onze gebruikers kunnen zo maximaal op hun internetkosten besparen. Wij zijn op dit moment de enige provider die deze vorm van korting biedt. Wij vinden dat iedere abonnee direct moet kunnen profiteren van de mogelijkheden van het nieuwe inbelnummer, ongeacht het aantal uren en zonder aanvullende (abonnements)kosten of registratie. Tiscali hanteert daarmee als enige provider in Nederland een heldere, voordelige, tariefstructuur. Zo profiteert zowel de minder actieve als de frequente internetter van de voordelen van het nieuwe inbelnummer.

Voortaan staat het gebruik van internet apart gespecificeerd op de telefoonrekening waardoor de kosten inzichtelijker worden. Tiscali-abonnees die regelmatig op verschillende plekken inbellen hoeven geen rekening meer te houden met lokale of interlokale inbelnummers maar kunnen - onafhankelijk van waar zij zich bevinden - nu overal in Nederland met hetzelfde 06760 nummer inbellen tegen dezelfde kosten. De omnummering zal gefaseerd plaatsvinden: eerst Tiscali, 12move en voetbal.nl en in een later stadium de WISH-NOKNOK accounts.

Alle abonnees ontvangen één dezer dagen per e-mail een uitleg over de nieuwe nummers en aanwijzingen voor het omnummeren. Tiscali biedt via de website www.tiscali.nl een speciaal omnummerprogramma waarmee het veranderen van de internetinstellingen gemakkelijk wordt gemaakt. Op deze website vinden gebruikers ook antwoorden op de meestgestelde vragen.

Over Tiscali
Tiscali B.V. is een 100% dochter van Tiscali S.p.A. (Nuovo Mercato, Milan: TIS; Nouveau Marché, Paris: 005773), het leidende pan-Europese internet communicatiebedrijf. Tiscali levert toegang tot het internet en biedt een breed scala aan content, toepassingen en innovatieve communicatiediensten. Op 30 september 2001 telde Tiscali S.p.A. 7,56 miljoen actieve gebruikers en genereerde Tiscali meer dan 130 miljoen minuten internetverkeer per dag. Met 14,5 miljoen bezoekers op haar websites in september, is Tiscali de leidende webspeler in Europa (bron MMXI). Voor informatie over Tiscali B.V. raadpleeg www.tiscali.nl

Voor meer informatie (alleen pers):
Margaret van Kempen
Tel: 070-346 3760
e-mail: research@kempenpr.nl