Provincie Limburg

Conferentie 'minderheden op de arbeidsmarkt'

Start instroomproject met werk en scholing

CONFERENTIE 'MINDERHEDEN OP DE ARBEIDSMARKT'

Dinsdag 29 januari start het instroom- en opleidingsproject Pro-Lim. Dit project is gerichtop werk en scholing voor minderheden op HBO- en academisch niveau bij overheden. Dat gebeurt tijdens de conferentie 'Minderheden op de Arbeidsmarkt' die in het Gouvernement plaatsvindt. Minister Roger van Boxtel van Integratie- en Grote Stedenbeleid zal de conferentie bijwonen.

De conferentie is bedoeld voor vertegenwoordigers van Limburgse gemeenten en andere Limburgse overheidsinstellingen. Het doel van de conferentie is informatie te geven over de mogelijkheden op het gebied van integratiebeleid op personeelsgebied bij de lokale overheden. Het gaat erom te zorgen dat het personeelsbestand van een gemeente een afspiegeling is van de potentiële beroepsbevolking in de betreffende plaats. Het Pro-Limproject biedt hoogopgeleiden uit minderheidsgroepen de kans op scholing en baan bij een gemeente of een andere overheidsorganisatie. Het project sluit aan bij de 'Wet Samen' die bedoeld is om werkgevers te ondersteunen bij arbeidsparticipatie van minderheden.
Het opleidingstraject wordt verzorgd door de Bestuursacademie Zuid-Nederland.
Tijdens de conferentie wordt uitleg gegeven over dit project, de inhoud van het opleidingsprogramma en de beschikbare subsidies. Een eerste inventarisatie heeft al een aantal banen en potentiële kandidaten opgeleverd.

De conferentie is een initiatief van de Provincie Limburg, het Centrum voor Werk en Inkomen, ATB-Consultancy en de Bestuursacademie Zuid-Nederland.
Belangstellenden kunnen zich voor deze conferentie aanmelden bij Linda Doze van het Centrum voor Werk en inkomen, telefoon (046) 420 43 47, fax (046) 420 43 10 of per e-mail: L.Doze@cwinet.nl. 22-1-2002 10:54