ING Groep

Persbericht

Amsterdam, 29 januari 2002

Ir. K. Vuursteen treedt toe tot Raad van Commissarissen ING Groep

De Raad van Commissarissen van ING Groep is voornemens de heer ir. K. (Karel) Vuursteen (60) per 17 april 2002 tot commissaris te benoemen.

Karel Vuursteen is sinds april 1993 voorzitter van de Raad van Bestuur van Heineken N.V., welke functie hij per 25 april 2002 neerlegt. Hij bekleedt momenteel commissariaten bij verschillende internationale ondernemingen, waaronder Gucci Group, Randstad Holding en AB Electrolux. Daarnaast is de heer Vuursteen vice-voorzitter van de Raad van Toezicht van Universiteit Nyenrode.

De Centrale Ondernemingsraad van ING Groep heeft positief geadviseerd over de voorgenomen benoeming van de heer Vuursteen. Het voorstel tot benoeming wordt geagendeerd voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van ING Groep op woensdag 17 april 2002.

De heer Vuursteen is op dit moment voorzitter van de Raad van Advies van ING Groep. Na zijn toetreding tot de Raad van Commissarissen van ING Groep wordt de heer Vuursteen in deze functie opgevolgd door de heer drs. G.J.N.H. (Gerlach) Cerfontaine, bestuursvoorzitter van N.V. Schiphol Group, thans lid van de Raad van Advies.

Eveneens met ingang van 17 april 2002 zullen de heer drs. J.W. Berghuis en de heer J. Kamminga aftreden als commissaris van ING Groep wegens het bereiken van de maximale zittingsduur.

Persinformatie: Ward Snijders, (020) 541 6522