Gemeente Rotterdam

Stimuleringsregeling levensloopbestendige woningen

(29-1) Het College heeft ingestemd met de ontwerpverordening 'stimuleringsregeling levensloopbestendige woningen'. Een levensloopbestendige woning is een aangepaste woning, waarin ouderen en minder validen, die voor hun functioneren afhankelijk zijn van zorg- en dienstverlening (tot intensieve verpleegzorg toe) zelfstandig kunnen blijven wonen. Woningcorporaties kunnen per woning een stimuleringsbijdrage van ¤ 2269 krijgen, wanneer zij er voor zorgen dat de woningen bij oplevering voorzien zijn van de meest essentiële aanpassingen.

Voor de periode januari 2001 tot eind 2003 is een budget van ¤ 1.871.843 euro beschikbaar voor de uitvoering van de regeling. Het geld is afkomstig uit het reguliere budget voor de uitvoering Wet Voorzieningen Gehandicapten (Wvg).
Het effect van de stimuleringsregeling zal begin 2003 worden geëvalueerd met het oog op het mogelijk verlengen van de geldigheidsduur. De commissies SVVHA en MDV hebben positief geadviseerd. De verordening komt in februari in de gemeenteraadsvergadering aan de orde.