Ingezonden persbericht

Bouwfraudes duperen niet alleen overheidsinstellingen

Koninklijke Flessentrekkerij

AMSTERDAM, 20020129 -- Bedrijven moeten de kosten van hun aanbestedingen ergens op kunnen wegschrijven. Het Pegasus Consortium (http://www.pegasus-europe.com), bestaande uit de Royal Begemann Group, Dura Vermeer, Philips, Nuon, de Nationale Investeringsbank en het Italiaanse Ansaldo, heeft er wat op gevonden.

De infrabouwers, waarvan sommige het predikaat Koninklijke mogen voeren, lieten nadat ze buiten de boot vielen in de eerste fase van de aanbesteding van de Hogesnelheidslijn Zuid de schuldeisers doodleuk met de onbetaalde rekeningen zitten.

Drukkerij Twente en consorten die promotiemappen, kaartjes, video's, websites en de presentatie op de Railtec 99 mochten verzorgen, kregen na lang aandringen te horen dat het failliete bedrijf QtecQ van de Royal Begemann alles zou betalen.

Deze kat-vangers-constructie leverde Pegasus een besparing van ruim 3 ton op.

De macht van de multinationals is zo groot dat zelfs de rechter gemakshalve maar aannam dat het kleine onbekende QtecQ de kosten van de mega publiciteitscampagne rond de aanbesteding op zich had genomen. Drukkerij Twente CS is in beroep gegaan.

Deze vorm van " Koninklijke Flessentrekkerij" die een Bananenrepubliek niet zou misstaan,blijkt meer voor te komen dan men denkt. In naam van de Koningin ....



Ingezonden persbericht