Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-01-2002
Poging ramkraak op juwelier
Camera`s maken beelden van ramkrakers.

Cameratoezicht.

Bij juwelier Schaap & Citroen aan de Steenweg in Utrecht vond op vrijdag 31 augustus 2001, rond 10.30 uur, een poging tot diefstal plaats Door surveillancecamera`s op straat zijn videobeelden van de drie daders gemaakt. Cameratoezicht.

Poging diefstal.

Die vrijdag parkeerde een man, om 08.45 uur, zijn motor op de Mariaplaats, gevolgd door 2 mannen in een donkerblauwe of donkergroene Fiat Marea Weekend. De twee mannen liepen dan via de Mariastraat naar de Steenweg. De derde man volgde op kleine afstand. Ze toonden opvallend veel belangstelling voor juwelier Schaap & Citroen. Rond 10.30 uur reden 2 van de mannen op de motor vanaf de Mariaplaats, over de Mariastraat naar de Steenweg. Bij de juwelier stapte de bijrijder af en probeerde met een moker de etalageruit in te slaan. De derde man, die kwam aanlopen vanuit de richting van schoenenzaak Footlocker, ging zich er nu ook mee bemoeien. Toen het te lang duurde gingen de mannen er, zonder buit, vandoor.

Vluchtroute.
De daders sprongen met z`n drieën op de motor en reden naar de Mariaplaats. Eén van hen stapte daar in de geparkeerde Fiat Marea Weekend. De motor, gevolgd door de auto, vluchtte dan over de Catharijnesingel in de richting van de Kaatstraat. Motor.
De motor en de helm werden de dag van de overval teruggevonden in de bosjes aan de Papendorpseweg in Utrecht. Het bleek te gaan om een Suzuki GSX 600F. Die bleek vrijdag 6 juli 2001 gestolen te zijn, tussen 07.15-13.00 uur, in de Zamenhofstraat, bij nummer 43/A in Rotterdam.

Signalement daders.
Dader 1 (bestuurder motor):

man met Slavisch, mogelijk Noord-Afrikaans, uiterlijk;

20-25 jaar oud;

circa 1.70 meter lang;

normaal postuur en

kort donker haar.
Hij droeg een zwartleren driekwart jack; lichtblauwe spijkerbroek en zwarte schoenen. Op de motor droeg de man een zwarte helm met donker vizier en zwarte handschoenen.

Dader 2 (bijrijder motor):

man met Slavisch uiterlijk;

25-30 jaar oud;


1.85-1.90 meter lang;


normaal postuur en kort donker haar.
Hij droeg een kort zwartleren motorjack; blauwe spijkerbroek met zwartleren riem en zilverkleurige gesp en witte sportschoenen. Dader 3:

blanke man;

25-30 jaar oud;


1.85-1.90 meter lang;


normaal postuur en blond haar.
Hij droeg een donkerblauw kort jack of vest; blauw shirt met horizontale donkerblauwe streep; spijkerbroek met bruinleren riem en donkergekleurde schoenen.

De daders spraken een Slavische taal met elkaar. De gebruikte moker is bij de juwelier achtergelaten. Het is een gangbaar model; verkrijgbaar bij elke bouwmarkt; merk Adler; 5 kilo zwaar en heeft een steel van 90 cm. Op de steel van de moker zit een barcode van een, tot nu toe, onbekende winkel.
De politie vraagt

Wie (her)kent de daders aan de hand van de videoprints, mogelijk in combinatie met het gegeven signalement en de Fiat Marea Weekend?

Wie heeft de daders vrijdag 31 augustus, tussen 08.45-10.30 uur, in de omgeving van juwelier Schaap & Citroen aan de Steenweg in Utrecht gezien?

Wie herinnert zich, aan de hand van de barcode, in de zomer van 2001 de moker te hebben verkocht, mogelijk aan één van de mannen die voldoet aan het gegeven signalement?

Wie heeft de diefstal van de motor op vrijdag 6 juli 2001 in de Zamenhofstraat in Rotterdam gezien of dat de motor is gedumpt op de Papendorpseweg in Utrecht en eventueel dat de bestuurder is overgestapt in een auto?
Politie Regio Utrecht, district Paardenveld, tel. 0900-8844 (0,14 /minuut).