Ingezonden persbericht

Commerce One 5.0: suite van procurement-oplossingen op basis van Business Process Management Platform

Nieuwe productsuite van Commerce One geeft inzicht en controle voor snelle ROI

Schiphol-Rijk, 29 januari 2002 - Commerce One (Nasdaq: CRMC), aanbieder van zakelijke internetoplossingen, introduceert Commerce One 5.0, een nieuwe suite van collaboratieve sourcing- en procurement-oplossingen. De suite is gebaseerd op het unieke Collaborative Platform van Commerce One. Commerce One 5.0 biedt volledige automatisering van het gehele source-to-pay proces, wat gelijktijdig de relatie tussen handelspartners verder verstevigt.

"De uitbreidingen van het Commerce One-platform op het gebied van business process management bieden mogelijkheden die verder nog niet beschikbaar zijn in de markt", zegt Pierre Mitchell, Research Director van AMR Research. "De combinatie van kwalitatieve oplossingen voor het inkoopproces en het koppelen van kopers en leveranciers biedt gebruikers grote voordelen."

Commerce One 5.0 is ontwikkeld om modulair te worden geïmplementeerd. Dit beperkt de instapkosten waardoor bedrijven zich kunnen richten op belangrijke aandachtgebieden zoals inkoop, sourcing en veilingen voor een snelle Return On Investment (ROI). Daarnaast biedt Commerce One 5.0 mogelijkheden voor het verder ontwikkelen en uitbreiden van e-commerce.

"Met 5.0 combineren we hoogwaardige oplossingen voor het automatiseren van verwerving en inkoop, met een Collaborative Platform dat applicaties binnen het bedrijf onderling koppelt en toegankelijk maakt voor handelspartners," zegt Mark Hoffman, Chairman en CEO van Commerce One. "Het bouwen van dergelijke bruggen voor onderlinge samenwerking en transacties is essentieel om de kosten van het zakendoen te kunnen verlagen."

"De Commerce One-oplossingen verbinden Eastman Chemical met de bestelsystemen van onze leveranciers voor snelle order entry en afhandeling",
zegt Eddie Page, Manager eMRO van Eastman Chemical. "Hierdoor hebben we de materiaalkosten met vijf procent kunnen verlagen, ordercyclustijden verkort van een week naar 24 uur, de administratiekosten verlaagd en de voorraadprocedures verbeterd. In tien maanden hebben we een ROI behaald van 126 procent."

Commerce One 5.0
De nieuwe suite is een combinatie van Commerce One Buy en Commerce One Source met Commerce One Collaborative Platform. Dit platform beheert de bedrijfsprocessen en verbindt applicaties voor de ondersteuning van in- en externe processen. Gebruikers kunnen hiermee zonder kostbaar maatwerk bedrijfsprocessen ontwikkelen die zijn toegespitst op eisen van het bedrijf, de markt, de regio of de partners.

Commerce One Source
Commerce One Source is een complete oplossing die inzicht en controle biedt tijdens het gehele strategische verwervingsproces.
- RFx-templates bieden inkopers de mogelijkheid complexe biedingpakketten samen te stellen.

- Negotiation maakt het mogelijk gestructureerde één-op-één onderhandelingen te houden.

- Quotation Analysis ondersteunt 'what if'-scenario's en vergelijkingen tussen verschillende biedingpakketten, kwalitatieve antwoorden en gebundelde pakketten.

- Supplier Performance Management omvat scorekaarten voor prestatierapportages, classificering en categorieseringen, leverancierslijsten en prestatieanalyserapportages.
- Sourcing Activity Reporting biedt mogelijkheden voor procesactiviteitenrapportages en uitgaven- en prestatieanalyses op lijnitem, handelsartikelen en leverancier.

- Auction biedt zowel verschillende veiling- en biedingmethodes voor het verwerven van handelsartikelen tot en met complexe goederen, als reverse auction en analysemogelijkheden.

- Sourcing Intelligence maakt grondige en multi-dimensionale uitgaven- en prestatieanalyses mogelijk, noodzakelijk voor het ontwikkelen van een effectieve sourcingstrategie.

- Contract Management biedt tools voor de opbouw, review, onderhandeling, toekenning en beheer gedurende de contractlevenscyclus.

Commerce One Buy
Commerce One Buy ondersteunt indirecte en directe goedereninkoop door elke medewerker. Hiermee wordt gegarandeerd dat de juiste inkopen worden gedaan, met de juiste reden en tegen de juiste prijs. Commerce One Buy omvat onder andere de volgende modules: Procurement, Contract Labor, Auction, Invoice Management and Payment, Supplier Self-Service en Trading Partner Connectivity.

Commerce One Collaborative Platform
Het Commerce One Collaborative Platform verbreedt de mogelijkheden van Commerce One Buy en Commerce One Source door de begeleiding en integratie van in- en externe
e-commerce-activiteiten en bedrijfsprocessen. Het Collaborative Platform ondersteunt het beheer van bedrijfsprocessen, transactiebeheer van kopers en leveranciers, integratie van bedrijfsapplicaties en B2B-integratie. Commerce One Collaborative Platform heeft onder meer functionaliteit op het gebied van: Community Manager, Web Service Framework, Transaction Manager, EAI/Connector en Business Intelligence Framework. Daarnaast biedt de module Proces Manager functionaliteit voor het toesnijden van workflows voor de ondersteuning van industrieën, bedrijven en individuele leveranciers, en eenvoudige en herbruikbare processen.
Verder biedt het Collaborative Platform de XML Common Business Library standard (xCBL). xCBL vormt de basis van het Collaborative Platform en biedt een defacto standaardtaal en business context die noodzakelijk is voor gegevensuitwisseling en het beheren van processen tussen applicaties en handelspartners. OASIS, het toonaangevend interoperability standaardisatieorgaan, heeft xCBL geselecteerd als uitgangspunt voor de ontwikkeling van UBL (Universal Business Language), de wereldwijde standaard voor Web-gebaseerde handel.

Transactiegeschikt leveranciersnetwerk
Commerce One 5.0 biedt bedrijven ook de flexibiliteit voor het uitvoeren van transacties met leveranciers die al in staat zijn e-commerce in te zetten. Via Commerce One.net, een op het web gebaseerd netwerk voor handelspartners, hebben gebruikers met Commerce One 5.0 direct toegang tot ruim 1700 leveranciers, waaronder de grootste bedrijven ter wereld.

Met Commerce One 5.0 hebben bedrijven ook toegang tot het Global Trading Web (GTW), het grootste leveranciersnetwerk ter wereld met ruim 150.000 leveranciers. GTW biedt de snelste toegang tot specifieke leveranciers voor een marktsegment of regio.

Mark Hoffman, CEO van Commerce One: "Commerce One 5.0 biedt ons een sterke positie in de zakelijke markt en ondersteunt groei in 2002. Door Commerce One 5.0 in modulaire delen aan te bieden, kunnen gebruikers e-commerce-investeringen doen in de termijnen die ze zelf willen. Bovendien bieden we gebruikers een eenvoudig plan voor de bouw van e-commerce-initiatieven."

Commerce One
Commerce One (Nasdaq: CMRC) is een Business Internet Company. Met software, services en een wereldwijd netwerk van onderling verbonden bedrijven en e-markets helpt Commerce One bedrijven de kosten te verlagen en de productiviteit te optimaliseren door de handelsprocessen tussen klanten en leveranciers te automatiseren. Meer informatie is te vinden op Internet: www.commerceone.com



Ingezonden persbericht