Provincie Utrecht

Persbericht

Uit de vergadering van gedeputeerde staten van de provincie Utrecht

Veel belangstelling voor vernieuwd subsidiebudget amateurkunst

29-01-2002
De provincie Utrecht heeft sinds eind 2001 een vernieuwd subsidiebudget amateurkunst. Jaarlijks stelt de provincie nu ruim 127.000,- beschikbaar voor een breed spectrum aan amateurkunst. Theater, dans, literatuur, zang, beeldende kunst of audiovisuele producties: Utrechtse amateurkunstenaars op al deze terreinen komen in aanmerking voor provinciale steun. Sinds de verruiming van dit budget is uit de hele provincie een recordaantal aanvragen binnengekomen, zo blijkt. Het overgrote deel van deze aanvragen kan rekenen op provinciale steun.

De introductie van het nieuwe subsidiebudget, die met de nodige PR werd omgeven, leidde tot 47 aanvragen bij de provinciale adviescommissie amateurkunst. Hiervan zijn 29 aanvragen door de provincie Utrecht gehonoreerd. Het fonds is bedoeld ter ondersteuning van concerten en uitvoeringen voor het gehele terrein van de Utrechtse amateurkunst. Zo betaalt de provincie mee aan honoraria van orkest, solisten, publiciteitskosten en uitgaven voor verbetering van de deskundigheid van een dirigent of orkestleider. Evenementen die buiten de provincie Utrecht plaatsvinden of reguliere exploitatiekosten worden niet vergoed. Subsidieaanvragen moeten worden ingediend voor 1 maart of 1 oktober.

Voorbeelden projecten amateurkunst
Een greep uit de projecten die met steun van de provincie worden gerealiseerd.


-"Het Geheim van Utrecht", provinciale voorronde en talentenjacht in juni 2002 voor de grote popwedstrijd van Nederland, die wordt georganiseerd door U-Pop ( 3490,- provinciale subsidie)


-Concert van het Utrechtse Toonkunstkoor met werken van Gabriël Fauré (Requiem) en de Cantico delle Creature van F. van Doorn. Uitvoering op 2 mei 2002 in Muziekcentrum Vredenburg ( 3060, provinciale subsidie).


-"The Brass Butterfly", bewerking van een Romeins theaterstuk door cultureel centrum Parnassos. Uitvoeringen in maart 2002 ( 1157 provinciale subsidie).


-"Stimmen", nieuw project van stichting K2 met liederen van Hans Werner Henze. Twee concerten in de provincie, waaronder de stad Utrecht, in periode eind mei/begin juni 2002 ( 2890 provinciale subsidie).


-"L'Enfant et les Sortilèges", kinderopera van Maurice Ravel uit 1924. Uitgevoerd als gezamenlijk project van studenten, medewerkers en alumni van de Universiteit Utrecht. ( 5786 provinciale subsidie). Uitvoeringen tot en met 9 februari a.s. in het Minnaertgebouw van de Universiteit.


-"Het Special Event", Vijf Circus Maximus avonden in de stad Utrecht met audiovisuele kunst door stichting Lazy Marie, in samenwerking met festival aan de Werf, het Nederlands Filmfestival en Springdance ( 2893 provinciale subsidie).

Meer weten?
Voor meer informatie over subsidiemogelijkheden amateurkunst bij de provincie Utrecht kunt u terecht op onze website. Of breng eens een bezoek aan het Virtuele Huis voor amateurkunstenaars, Kunsthuis Utrecht Deze site is opgezet als de digitale ontmoetingsplek bij uitstek voor Utrechtse amateurkunstenaars. Nieuwe leden van dit Virtuele Kunsthuis zijn van harte welkom en kunnen zich op de site bij de conciërge melden!

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196 of Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl