Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Dossier MKZ

Intrekking Tijdelijke monitoringsregeling mond- en klauwzeer dd. 31-01-2002

29 -01-2002

Toelichting voor de Staatscourant, behorend bij TRCJZ/2002/1426

De vorige wijziging van de Tijdelijke monitoringsregeling mond- en klauwzeer strekte ertoe om de import van schapen en geiten uit het Verenigd Koninkrijk onder voorwaarden weer toe te staan. De verplichting van serologisch onderzoek van vleeskalveren, en schapen en geiten bleef daarbij bestaan. In de brief aan de Tweede Kamer van 13 -07-2001 werd reeds aangekondigd dat ook dat onderzoek, bij een gunstige ontwikkeling van de MKZ-situatie in het Verenigd Koninkrijk, zou komen te vervallen.

Sinds dinsdag 15 januari jongstleden is het Verenigd Koninkrijk geheel vrij van mond- en klauwzeer. De Tijdelijke monitoringsregeling mond- en klauwzeer kan daarom worden ingetrokken.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUURBEHEER
EN VISSERIJ,

L.J. Brinkhorst

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUURBEHEER EN VISSERIJ,

Gelet op de artikelen 10, 17, 18 en 30, eerste en vierde lid, van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren;

Gelet op artikel 10, eerste lid, van Richtlijn nr. 90/425/EEG van de Raad van de Europese Gemeenschappen van 26 -06-1990 inzake veterinaire en zoötechnische controles in het intracommunautaire handelsverkeer in bepaalde levende dieren en produkten in het vooruitzicht van de totstandbrenging van de interne markt (PbEG L 224);

BESLUIT:

Artikel I

De Tijdelijke monitoringsregeling mond- en klauwzeer wordt ingetrokken.

Artikel II Deze regeling treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUURBEHEER
EN VISSERIJ,

L.J. Brinkhorst

Regeling


---