Persbericht

Datum 29 januari 2002 Nummer 2002.001

RAAD VAN BESTUUR BALLAST NEDAM BEGRIJPT VAKBONDACTIES NIET

De vakbonden hebben aangekondigd aanstaande donderdagmorgen een poortactie te houden bij het Ballast Nedam kantoor in Nieuwegein. Zij willen de Raad van Bestuur hiermee dwingen om met de vakbonden een sociaal plan af te sluiten voor de reorganisatie van Ballast Nedam International.

De Raad van Bestuur begrijpt de aangekondigde actie niet, omdat reeds vorige week de Ondernemingsraad van Ballast Nedam International (BNI) positief heeft geadviseerd over de reorganisatievoorstellen voor BNI. Hiertoe behoorde een sociale regeling voor de medewerkers.

De acties van de vakbonden verbazen de Raad van Bestuur te meer omdat de Raad de vakbonden op 24 januari j.l. per brief heeft laten weten te allen tijde bereid te zijn om over de sociale implicaties van de reorganisatie van gedachten te wisselen. Van de kant van de vakbonden is daar vervolgens niet op gereageerd voordat nu per persbericht de acties worden aangekondigd. De Raad van Bestuur heeft de vakbonden inmiddels laten weten dit onzorgvuldig te vinden.

De Raad van Bestuur heeft de vakbonden met regelmaat, openhartig en uitvoerig op de hoogte gehouden van de gang van zaken binnen ons concern. Dit betreft ook het geheel van maatregelen om medewerkers waarvan de arbeidsplaats bij BNI vervalt zoveel mogelijk intern te herplaatsen. Hiervoor is een met de Centrale Ondernemingsraad eerder overeengekomen Ballast Nedam Ontslagcode van toepassing.

Verder is de vakbonden medegedeeld, dat er van collectief ontslag geen sprake is. De Raad van Bestuur verwacht dat een zeer beperkt aantal gedwongen ontslagen niet is uit te sluiten, maar dat alle maatregelen er op zijn gericht om ook deze te voorkomen.

De Wet Melding Collectief Ontslag is hier dan ook niet van toepassing; dit in tegenstelling tot wat de vakbonden stellen.
---
telefoon (020) 5 45 34 35 telefax (020) 6 45 66 26

per 4 februari Nieuw telefoon en faxnummer telefoon (030) 2 85 41 60 telefax (030) 2 85 49 00