HOGESCH. V. ARNHEM EN NIJMEGEN

Eerste internationaal keurmerk Investors in People

Op 29 januari j.l. ontving de heer N. Maertens, directeur van de Contractafdeling Nascholing en Dienstverlening Onderwijs (NDO) van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, uit handen van de heer T. Veldman, auditor van KIWA N.V., het keurmerk Investors in People. Daarmee is NDO de eerste afdeling van een Hogeschool die dit keurmerk heeft verworven.

Investors in People is de internationale standaard die een niveau van handelen waarborgt waarmee een organisatie haar prestaties verbetert met behulp van haar medewerkers.
De standaard werd in het begin van de jaren negentig ontwikkeld in Engeland en is na een pilotproject in 2000 op initiatief van het Ministerie van Economische Zaken geïntroduceerd in Nederland. Inmiddels hebben 21 bedrijven in Nederland het keurmerk verworven.

De IiP standaard biedt een kader voor samenhangende maatregelen door:

- de beginselen te specificeren die scholing en ontwikkeling van medewerkers direct koppelen met de doelen van de organisatie
- te garanderen dat middelen (tijd en geld) voor scholing en ontwikkeling zo effectief mogelijk worden besteed
- een meetlat te bieden waarop organisaties kunnen zien hoe door IiP hun prestaties verbeteren.

Organisaties die na een diepgaand onderzoek door een onafhankelijke instelling kunnen bewijzen dat ze hun strategische doelstelling koppelen aan de persoonlijke ambities en talenten van de medewerkers en dus voldoen aan de standaard ontvangen het keurmerk voor tenminste drie jaar.

Bewijzen is geen papieren aangelegenheid. Onder een groot deel van de medewerkers worden interviews gehouden waarin vooral gevraagd naar eigen voorbeelden die aantonen dat de organisatie aan de standaard voldoet. Daarnaast spelen elementen een rol als afname ziekteverzuim, klantentevredenheid, verhoging prestaties.

NDO is gevestigd aan de Van Schuijlenburgweg 3 te Nijmegen in het gebouw van de Faculteit Educatie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. (www.ndo.han.nl)

23)
Noot aan redactie:

Voor meer informatie verwijs ik u naar dhr.Drs. N. Maertens, Directeur NDO. Telefoonnummer: 024-3459805 / 06-51381714 of via e-mail: Noël.Maertens@fe.han.nl


01 feb 02 10:28