29 januari 2002, Zwartsluis/Nieuwegein

Overeenstemming overname Besto Holding door Synbra Group Besto Holding BV te Zwartsluis en Synbra Group bv te Etten-Leur delen mede dat in principe overeenstemming is bereikt over de overname van Besto Holding BV door Synbra Group bv.

Het ligt in de bedoeling de transactie binnen enkele maanden af te ronden.

Besto Holding BV is gespecialiseerd in industriële verpakkingen en technische componenten geproduceerd uit geëxpandeerd polypropyleen (EPP) en geëxpandeerd polystyreen (EPS). Het bedrijf heeft 46 medewerkers. De overname zal geen nadelige gevolgen hebben voor de werkgelegenheid.

Voor Synbra Group bv betekent het een strategische versterking van haar verpakkings-activiteiten. Besto gaat deel uitmaken van de Business Unit Synprodo Packaging bv te Wijchen. Synbra Group bekleedt een leidende positie in Europa op het gebied van EPS bouwisolatie-producten, kunststof verpakkingen en tuinbouwproducten.

Na deze overname realiseert Synbra Group bv met ca. 2200 medewerkers een omzet van ca. 400 miljoen in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk.
Noot voor de redactie,