International Data Corporation Benelux

Keywords: keywords

IDC PRESS RELEASE

Nederlandse mobiele telefonie markt bijna verzadigd

Amsterdam, 30Januari 2002 - In 2001 is het aantal Nederlandse GSM gebruikers gestegen tot ruim 12 miljoen. Ten opzichte van 2000 is dit een stijging van bijna 20%. IDC verwacht dat dit aantal zal groeien naar 13.7 miljoen in 2005. Hierdoor zullen de opbrengsten stijgen van 3,4 miljard euro in 2000 tot 5,6 miljard euro in 2005.

Dit is een van de conclusies van een nieuw IDC Benelux rapport, dat de verschillende aspecten van de mobiele spraak en data in Nederland bespreekt. Volgens Lyone Peperkamp, Telecom Analist bij IDC Benelux, is er dankzij additionele services zoals SMS toch een sterke stijging te zien in de opbrengsten.

De mobiele operators in Nederland hebben het afgelopen jaar een sterke groei laten zien. Dit is voornamelijk veroorzaakt doordat het aantal gebruikers sterk in toenam. In 2005 zal het groeitempo tot 3% per jaar dalen. "Willen de operators in de toekomst indrukwekkende groeicijfers laten zien, dan moeten ze additionele services aanbieden en meer samenwerken met bijvoorbeeld content leveranciers." Aldus Lyone Peperkamp.

Groei in mobiele data
Met de introductie van snellere mobiele data technieken, zoals GPRS en later UMTS, zal het gebruik van de mobiele diensten toenemen. IDC voorspelt dat het aantal mobiele data gebruikers in Nederland zal groeien van 691 duizend in 2001 naar 8 miljoen in 2005.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

IDC Benelux
Lyone Peperkamp
Telecom Analyst

+31 (0) 20 - 4089528

of

Margreet ten Hoope
PR Coordinator

+ 31 (0) 20 - 4089533

The Netherlands - Mobile Services Revenue (million euro) -2000-2005

Bron: IDC 2002

Algemene informatie over dit rapport
Het rapport " Dutch Mobile Telecom Services Forecast & Analysis" bevat informatie over verschillende aspecten van de mobiele spraak en data markt in Nederland. Het geeft uitvoerige informatie over de huidige en toekomstige markt ontwikkelingen. Behalve uitgebreide marktvoorspellingen, wordt ook de competitie onder de loep genomen.

Algemene informatie over IDC
IDC Benelux is de expert bij uitstek op het gebied van onderzoek en marketingadvies in de markt voor informatie- en communicatie technologie (ICT). Zij levert betrouwbare, high impact informatie en advies op het gebied van ebusiness, Internet en technologie wat organisaties kan helpen bij het maken van verantwoorde, zakelijke beslissingen. IDC Benelux heeft een uitgebreide ervaring op het gebied van wereldwijde marketing en trends en analyseert business strategieën, technologieën en leveranciers door gebruik te maken van betrouwbare marktgegevens. IDC Benelux is als enige in staat om lokaal onderzoek aan te bieden voor de belangrijkste nationale markten. IDC's marktinformatie biedt eindeloze mogelijkheden. Haar klanten bestaan uit 's werelds grootste ICT leveranciers, ICT organisaties, ebusiness bedrijven en de financiële wereld. Meer informatie is te vinden op http://www.idcresearch.nl

IDC is een dochteronderneming van IDG, 's werelds grootste organisatie op gebied van ICT media en onderzoek.

All product and company names may be trademarks or registered trademarks of their respective holders.

Copyright IDC, 2001. Unauthorized use is strictly forbidden.