Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting


Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting

Spinning spektakel in Wormerveer

30-01-2002
In de nacht van 10 op 11 november heeft Wanner's Physical een Spinning-Marathon georganiseerd als voorbereidende actie op "112 toertocht Cystic Fibrosis". Twaalf uur achter elkaar gingen in de nacht van 10 op 11 november de wielen van de hometrainers in de Wormerveerse sportschool Wanner's Physical draaien. Om 22.00 uur die nacht werd het startschot gegeven door de Olympisch kampioene Mieke Sterk. De avond werk geopend met een woord van NCFS-directeur Jaquelien Noordhoek.

Deze sportieve nacht is georganiseerd om de 112 toertocht van 31 augustus mogelijk te maken. Om een dergelijke tocht te kunnen opzetten is geld nodig. Geld om de vergunning aan te vragen, organisatie, een aandenken voor de medewerkers, drukwerk, enz.

Mw. Noordhoek spreekt met een aantal deelnemers

Mw. Noordhoek spreekt met een aantal deelnemers

De Spinning marathon zou 12 uur duren. Spinnen is een specifieke manier van fietsen op een speciale hometrainer. Op ritmes van opzwepende muziek moeten de deelnemers fietsen. Tijdens het fietsen wordt er gesprint, de weerstand verhoogd, staand en "klimmend" gefietst en nog meer technieken. Het is zwaar, loodzwaar. Deze nacht is georganiseerd met een drie ledig doel:

* een recordpoging voor het Guinness Book of Records,
* aandacht voor Cystic Fibrosis,

* geld inzamelen voor het beoogde doel, de 112 toertocht voor Cystic Fibrosis.

Fietsen tot ze er bij "neervallen"

Fietsen tot ze er bij "neervallen"

15 teams bestaande uit 5 personen en 2 reserve, waaronder die van de ambulancedienst VZA Zaandam trotseerden de nacht met deze zeer sportieve prestatie. Zwoegend en zwetend zaten zij op de "spinning-bikes". Onder begeleiding van instructeurs hebben zij zich de gehele nacht in het zweet getrapt. Half uur spinnen en dan weer afwisselen met een volgende teamlid. Onder aanmoedigingen van het publiek en de ondersteuning van 2 live bands en een DJ, wisten zij allen de nacht door te komen. Het was niet altijd even makkelijk. Een aantal had last van P.O.V (Plotseling Optredende Vermoeidheid).

Om 10.00 uur precies was de record poging beëindigd. Onder luid applaus van de aanwezigen stapte de laatste ploeg moe maar voldaan van de fiets. Een ieder verzamelde zich in de feestzaal. Daar werd door wethouder Sanders de uiteindelijke stand bekend gemaakt. De 15 teams hebben 3.973,920 kilometer bij elkaar gefietst. Namens de gemeente overhandigde hij een bedrag van 113.

Hier onthul ik de voorlopige eindstand

Hier onthul ik de voorlopige eindstand

Uiteraard was een ieder zeer benieuwd naar het totaalbedrag dat bijeen was gebracht door de deelnemers. De opbrengst van deze nacht is 3600.

© NCFS, Dr. A. Schweitzerweg 3, 3744 MG Baarn telefoon 035 - 64 79 257, fax 035 - 64 79 489, e-mail info@ncfs.nl

Geregistreerd bij het Centraal Bureau Fondsenwerving