Gemeente Rotterdam

Nieuwe afspraken over instroom minderheden op Rotterdamse arbeidsmarkt

Wethouder Sjaak van der Tak (o.m. Sociale Zaken), voorzitter van het Platform Arbeidsmarkt Rijnmond, heeft drie uitvoeringsovereenkomsten ondertekend in het kader van het project KOM. Deze drie overeenkomsten zijn afgesloten tussen het Platform en de brancheorganisaties VPB (Vereniging van Particuliere Beveiligingsorganisaties), AVBB (Algemeen Verbond Bouwbedrijf) en Tranport en Logistiek Nederland (TLN).

Nu de overeenkomsten getekend zijn, zullen betrokken partijen een concreet Plan van Aanpak opstellen.

In Rotterdam is met de VPB in mei 2000 geleden al een pilotproject KOM gestart. Via deze pilot vonden 78 van de 100 deelnemers werk in de branche.

Aan het project KOM (Krachtig Ondernemen met Minderheden) wordt naast de VPB, het AVBB en TLN ook deelgenomen door de brancheorganisaties Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de Ondernemersorganisatie Schoonmaak- & Bedrijvendiensten (OSB). De vijf brancheorganisaties hebben allen de KOM-raamovereenkomst getekend. Het project KOM is één van de projecten die voortvloeien uit de nota "Arbeidsmarkt voor Etnische Minderheden: plan van aanpak 2000-2003" van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.