Korps: Flevoland, plaats: District Noord 30-01-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Heftrucks
URK Zoals gisteren op deze site gemeld, controleert de politie heftrucks. Dinsdagochtend werden weer boetes uitgedeeld aan bestuurders van deze voertuigen. Zij hadden een onberemde aanhangwagen achter hun truck.

Aanrijding
EMMELOORD Een 23-jarige bromfietster uit Emmeloord liep dinsdagavond hoofdletsel op na een aanrijding met een auto. Zij was tegen de geparkeerde auto gereden en is per GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis overgebracht. De bromfiets is overgebracht naar het politiebureau.

Weedplantages
DRONTEN Dinsdagmiddag ontmantelde de politie vier hennepplantages. Na een melding deed de politie een inval in een pand aan de Handelsweg, waarbij 650 weedplanten en bijna 100 lampen met aanverwante apparatuur in beslag genomen werden. In andere panden aan dezelfde weg en aan de Installatieweg werden vervolgens nog eens drie plantages opgerold. Het tweede pand was goed voor 1300 - jonge - weedplanten en bijna 100 lampen, het derde voor 635 planten en bijna 50 lampen en het vierde en laatste pand leverde 518 planten en 30 lampen op. Avonds waren de panden ontruimd. De planten en plantage-apparatuur zijn vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de huurders. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Vanwege de brand in Swifterbant, verschijnt de rest van de persberichten uit district noord later deze dag.