Politieberichten Hollands Midden


Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 30 januari 2002


Poging inbraak Hillegom (D1)
Bij een bankgebouw aan de Wilhelminalaan is in de nacht van maandag 28 op dinsdag 29 januari een poging tot inbraak gedaan. Een raam aan de voorzijde van het pand is hierbij vernield. Uit het bankgebouw ontbreken geen goederen. Het vernielde raam werd 's ochtends vroeg door werknemers van de bank ontdekt.

Parkeercontrole Oegstgeest (D1)
In de ochtend van dinsdag 29 januari heeft de politie een parkeercontrole gehouden in het centrum van Oegstgeest. Hierbij zijn in totaal 31 bekeuringen uitgeschreven. Er werd gecontroleerd op het gebruik van de parkeerschijf, overschrijden van de parkeertijd en parkeren buiten de parkeervakken. Ook stond er één auto bij een bocht en één bij een bushalte geparkeerd. Ook hiervoor zijn bekeuringen uitgeschreven.

Greep uit de kassa Lisse (D1)
Bij een winkel aan het Blokhuis is dinsdag 29 januari rond 17.20 uur door onbekenden een greep uit de kassa gedaan. Drie vrouwen kwamen binnen en hielden het personeel aan de praat. Hierbij verliet het personeel een kort moment de kassa waarop men een greep uit de kassa kon doen. Even nadat de vrouwen de winkel verlaten hadden, werd het weggenomen bedrag ontdekt.

Politie zoekt getuigen vechtpartij Lisse (D1)
Op het parkeerdek boven de supermarkt aan het Blokhuis heeft dinsdag 29 januari rond 16.10 uur een vechtpartij plaatsgevonden tussen twee Lissense vrouwen van 33 en 37 jaar. De politie is op zoek naar getuigen van deze vechtpartij. Kort na het conflict heeft de 37-jarige betrokkene zich bij het politiebureau gemeld en aangifte gedaan tegen haar plaatsgenote. Hierop is de 33-jarige vrouw gehoord in deze zaak. Ook zij heeft aangifte gedaan. Beide vrouwen hebben verschillende verwondingen aan het gezicht. Aanleiding voor de vechtpartij zou een al langer lopend conflict tussen beide vrouwen zijn.

Inbraak Sassenheim (D1)
In een woning aan de Kagertuinen is dinsdag 29 januari overdag ingebroken. Men is de woning binnengekomen door een raam via de tuin. Vervolgens is het hele pand doorzocht. Meegenomen zijn een camera en een ketting. De bewoonster ontdekte de inbraak toen zij 's avonds laat thuiskwam.

Aanhouding na diefstal Leiden (D4)
Een 41 jarige man uit Leiden is dinsdag 29 januari omstreeks 14.00 uur aangehouden op verdenking van diefstal. De man werd betrapt toen hij in het keukengedeelte van een horecagelegenheid aan de Nieuwstraat een portemonnee wegnam. Hij werd kort daarna door de 23 jarige eigenaar en een 20 jarige getuige, beide Leidenaren, op straat aangehouden. Hij gaf op dat moment de portemonnee met inhoud terug aan de eigenaar. De man werd overgedragen aan de politie. De man is verhoord en moet zich in maart voor de rechter verantwoorden. Hij is in de loop van de dinsdagmiddag in vrijheid gesteld.

Rijden onder invloed Leiden (D4)
Een 22 jarige automobilist uit Leiden is woensdag 30 januari omstreeks 01.00 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man werd gecontroleerd toen hij op de Haagweg reed. De man bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 375. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Controle parkeerverordening Nieuwkoop (D3)
I.v.m. de nieuwe vrachtautoparkeergelegenheid op het industrieterrein in Nieuwkoop, heeft de politie gisterenochtend vroeg, 29 januari, tijdens een surveillance gecontroleerd op de geparkeerd staande vrachtauto's binnen Nieuwkoop. Op de parkeerplaats op de Maarten Freeke Wije heeft de politie drie voertuigen aangetroffen die fout geparkeerd stonden: een trekker een vrachtauto en een kiepvoertuig. De drie voertuigen hebben een waarschuwingsbrief gekregen.

Controle overlast Alphen a/d Rijn (D3)
Op de Ridderhof heeft Politie Hollands Midden gisterenavond, 29 januari rond 22.00 uur, gecontroleerd op overlast. Er werd twee groepen jongeren aangetroffen, een groep in de parkeergarage en een groep bij een horecagelegenheid. Ter naleving van de Algemene Plaatselijke Verordening, wat kenbaar wordt gemaakt met een groot bord, kregen zij ieder een boete van ¤ 40,- voor het zich hinderlijk ophouden, zonder redelijk doel, op het voor publiek toegankelijke plaatsen.

Onder invloed Rijnsaterwoude (D3)
Op de Overbuurt is vanochtend vroeg, 30 januari rond 02.10 uur, een 24-jarige man uit Rijnsaterwoude aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man blies 503 Ug/l, kreeg een procesverbaal en een rijverbod van 5 uur.

Onder invloed Alphen a/d Rijn (D3)
Op de Marsdiep is vanochtend vroeg, 30 januari rond 03.20 uur, een 36-jarige man uit Alphen a/d Rijn aangehouden wegens het rijden onder invloed, De man blies 615 Ug/l, kreeg een procesverbaal en een rijverbod van zeven uur.

Rijden onder invloed Boskoop (D2)
Nadat de politie op dinsdag 29 januari even na 10.00 uur een melding had gekregen van een auto te water kwam de politie ter plaatse op de Toegangseweg. Daar trof zij een personenauto aan die met de achterzijde in de sloot terecht was gekomen. Omdat de bestuurder, een 40-jarige man uit Dordrecht, nauwelijks aanspreekbaar was werd hij voor een blaastest overgebracht naar het politiebureau. Daar gaf de test een uitslag aan van 1150 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De bestuurder gaf aan te willen keren op deze weg en was vervolgens achteruit gereden de sloot in. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

Poging diefstal Gouda (D2)
Een 22-jarige vrouw uit Moordrecht heeft aangifte gedaan van poging diefstal van haar laptop. De vrouw liep op zondag 27 januari omstreeks 18.15 uur over Klein Amerika toen zij van achteren benaderd werd door een ongeveer 15-jarige jongen op een fiets. Deze probeerde vervolgens haar laptop weg te trekken. Omdat de vrouw bleef vasthouden lukte dat niet. De vrouw kwam ten val en de laptop schoof voor haar uit. Zij kon de laptop nog net pakken. Daarna voelde ze dat zij een duw in de rug kreeg. Ze zag twee jongens weg fietsen langs het gemeentehuis.

Woninginbraak Gouda (D2)
In een woning aan de Winterdijk werd op dinsdag 29 januari tussen 19.30 en 20.30 uur ingebroken. Via het balkon en het openwrikken van de sluitnaad van de schuifpui wist men de woning binnen te komen. Uit de woning werd een kistje met onder andere een horloge en een geldbedrag weggenomen.

Inbrekers bedrijfspand overlopen Gouda (D2)
Een 39-jarige man uit Moerdijk heeft in de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 januari twee inbrekers overlopen in een bedrijf aan de Nijverheidsstraat. Hierbij heeft hij één van beide op het achterhoofd geslagen met een ijzeren voorwerp. Hierna renden beide inbrekers in verschillende richtingen weg. De Moerdijker probeerde een van hen te achtervolgen, maar raakt hem uit het oog.
De Moerdijker zag rond 02.00 uur 's nachts licht branden bij het bedrijf. Omdat hij de eigenaar van het bedrijf kent, besloot hij poolshoogte te nemen. Het toegangshek bleek niet te zijn afgesloten. De politie heeft kort na de melding de omgeving naar de inbrekers afgezocht, maar niets meer aangetroffen. In het pand stonden goederen bij elkaar opgesteld, blijkbaar om door de inbrekers meegenomen te worden. Er ontbreken verder geen goederen.

Politie zoekt jonge fietser Schoonhoven (D2)
De politie van Schoonhoven is op zoek naar een jonge fietser die op woensdag 16 januari tussen 14.00 en 15.00 uur betrokken is geweest bij een valpartij van een 77-jarige Schoonhovenaar. De jongen kwam met een leeftijdgenoot van links aanfietsen en reed tegen het voorwiel van de fiets van het slachtoffer aan. Hierbij kwam de man ten val en brak zijn heup, zoals later in het ziekenhuis bleek. Omdat de jongen aangaf de pont te moeten halen, heeft het slachtoffer geen verdere gegevens van de jonge fietser gevraagd. De politie wil graag in contact komen met deze jongen in verband met de schadeafhandeling. De politie benadrukt hierbij dat de jongen niet verdacht wordt van een strafbaar feit.

Brand in woning Schoonhoven (D2)
Op dinsdag 29 januari omstreeks 23.30 uur heeft in een woning aan de Edelsmidsdreef een brand gewoed. Een buurtbewoner hoorde rond dat tijdstip een harde klap waarna hij vervolgens brand in een woning zag. Samen met een andere buurtbewoner probeerde zij de brand te blussen. Daarvoor moesten zij een achterraam inslaan. De brandweer kwam ter plaatse en nam het blussen over. De technische recherche van de politie stelt een onderzoek in. De politie gaat uit van brandstichting.

Misbruik 112-alarmnummer; verdachte aangehouden Schoonhoven (D2)
Politie treft ook hennepkwekerij in woning
De politie heeft op dinsdagochtend 29 januari een 35-jarige man uit Schoonhoven aangehouden op verdenking van het misbruiken van het 112-alarmnummer en het kweken van hennep in zijn woning. In de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 januari werd gedurende de nachtelijke uren diverse malen en vermoedelijk opzettelijk en zonder dat daartoe de noodzaak aanwezig was gebruik gemaakt van het 112-alarmnummer. Ook het Landelijk Toegangsnummer Politie 0900 8844 werd gebeld. Via een mobiele telefoon werd die nacht door de verdachte herhaaldelijk gebeld met het Korps Landelijke Politie Diensten en werd door hem op beledigende en bedreigende toon gesproken. Toen de politie de verdachte op vrijdag 25 januari wilde aanhouden trof zij in zijn woning aan de Havenstraatse Wal een hennepkwekerij aan. 78 hennepplanten, twee assimulatielampen, twee ventilatoren, een schakelklok, een koolstoffilter en een pomp werden ontmanteld en vernietigd. De verdachte kon op 29 januari worden aangehouden. De verdachte is inmiddels verhoord en weer heengezonden. Tegen de verdachte wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie Hollands Midden
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326