Studium Generale Hogeschool van Utrecht presenteert HVU-popprijs

14 februari, EKKO

Zes studentenbands, verbonden aan de Hogeschool van Utrecht, gaan de strijd aan met de applausmeter. En een professionele jury: Stairway to Heaven-programmeur en talkshowhost Tom Staal, Utrechts Nieuwsblad-recensent Ingmar Griffioen, Gellybooty-zanger Frank Leenders en zijn Spoiler-collega Jascha van Roij. Van gitaarpop tot jazzrock en dance. Hoofdprijs: een dag studio én een optreden in Stairway to Heaven. Aansluitend dj / vj Frenzy en diverse valentijnsverrassingen.

Met: ForEliza, Gadget, De Gasten, Picnik, ExAudio en Reach

14 februari, 20.00 uur,

EKKO, Bemuurde Weerd WZ 3,
Utrecht

Inschrijven kan niet meer, kaarten reserveren wel: mail sga@sb.hvu.nl en vermeld je naam, telefoonnummer en hoeveel kaarten je wilt. Kaarten kosten 5 euro voor studenten en 7 euro voor docenten en andere HvU-medewerkers.

De HvU-Popprijs maakt deel uit van het project Forever Young, waarin docenten en studenten elkaars leefwereld verkennen. Ze gaan op concert-, museum- en festivalbezoek, discussiëren en filosoferen en gaan zo na hoe zij de ander en zichzelf zien.

Informatie?
mailto: v.tuinman@sb.hvu.nl 030-2367712
http://www.hvu.nl/studiumgenerale


Bio's

ForEliza

Singer/songwriter Paula Eliza Wormgoor had solo al een aardige staat van dienst toen ze besloot verder te gaan met een kwartet ervaren jonge muzikanten. De band put uit funk, rock 'n' roll, latin, breakbeat en jazz, schuwt het experiment niet maar blijft altijd toegankelijk. ForEliza treedt regelmatig op en was onder meer te zien in De Vloer, EKKO en het SJU-Huis.

Gadget

Het Nieuwendijkse trio Gadget brengt een mix van Engels- en Nederlandstalige nummers. 'Gitaarpop-unplugged' noemen de dames het zelf. Gadget bestaat nu ruim een jaar en werkt met de bescheiden bezetting van twee gitaren en twee stemmen. Goede reden om ook voor publiek eens flink wat stof te doen opwaaien, aldus de band.

De Gasten

De een zijn dood.... De formatie de Gasten ontstond uit verschillende opgebroken Zaanse bands. Sinds twee jaar wordt gewerkt aan een eigen repertoire met kop en staart. Ingetogen én knallend, van blues tot funk, met een grote rol voor saxofoon. Dit jaar verschijnt een eerste officiële cd, maar in EKKO kan alvast van de voor De Gasten typerende gezellige
huiskamersfeer worden genoten. Oja, ze spelen Engelstalige muziek.

Picnik

Ouderwetse rock 'n' roll, blues en punk komen samen bij Picnik. Al sinds 1998 maakt dit vijftal - sinds 2001 uitgebreid met nummer zes op toetsen - de podia onveilig. Invloeden? Van Morrison maar ook Thin Lizzy, Golden Earring maar evengoed The Clash. Als het maar swingt.

ExAudio

ExAudio is Latijn voor Luid en Duidelijk. Ziedaar de definitie van een splinternieuwe zesmansformatie. Sinds 2000 wordt gewerkt aan een eigen repertoire, vol pakkende melodielijnen en goed gestructureerde songs. Rock, symfo en een vleugje jazz gaan in de smeltkroes. Zangeres Marianne vertolkt de teksten van toetsenist Rogier. ExAudio heeft inmiddels al een titelsong geschreven voor een Nederlandse filmproductie die in dit jaar op tv zal worden uitgezonden.

Reach

Reach bestaat ruim anderhalf jaar en maakt muziek die zich alleen maar breed laat benoemen: poprock. De drie mannen en drie vrouwen spelen vrijwel alleen eigen repertoire en hebben daar tot nu toe vooral in de oefenruimte mee geëxperimenteerd. 2002 is het jaar dat Reach naar buiten wil komen met haar muziek en de HvU-Popprijs is daarvoor het startschot.