Roto Smeets de Boer NV


Fortune naar Roto Smeets Weert

Roto Smeets BV - onderdeel van RSDB - heeft een overeenkomst gesloten met International Magazine Services voor de productie van de Europese en Latijns Amerikaanse editie van het Amerikaanse tijdschrift Fortune. Fortune is een tweewekelijkse uitgave die bij Roto Smeets Weert zal worden gedrukt in een oplage van 150.000 exemplaren.

Fortune maakt onderdeel uit van een driejarig contract dat Roto Smeets met International Magazine Services (IMS) heeft gesloten. IMS is een joint venture van AOL Time Warner en Newsweek. Deze onderneming is ondermeer verantwoordelijk voor de productie van de tijdschriften Newsweek, Time en Fortune. Behalve de titel Fortune omvat het contract tussen IMS en Roto Smeets ook de productie van de ongeveer 600.000 exemplaren van de weekbladen Time en Newsweek. Laatstgenoemde titels worden al bij Roto Smeets Weert gedrukt. De waarde van het contract bedraagt EUR~25~miljoen.

Fortune wordt wereldwijd verspreid. Roto Smeets verzorgt het drukken en afwerken voor de gebieden Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Midden-Amerika en Zuid-Amerika.
Voor enkele van deze gebieden verzorgt Roto Smeets ook de prepostale diensten.
Fortune is een garenloos gebonden uitgave, waarvan de afwerking zal plaatsvinden bij De Wit Grafische Nabewerking in Eindhoven, sinds 1 januari jl. onderdeel van
Roto Smeets.

Hilversum, 30 januari 2002



Roto Smeets de Boer NV