Gemeente Weerselo

WIJZIGING INZAMELING WIT- EN BRUINGOED EN GROF AFVAL OOTMARSUM

De inzameling van Wit- en Bruingoed (WEB) en grof huishoudelijk afval zal voor de inwoners van Ootmarsum wijzigen.
Per 1 februari 2002 kunnen ook de inwoners van Ootmarsum een beroep doen op de dienstverlening van het kringloopbedrijf "de Beurs" te Oldenzaal.
Indien u Wit- en Bruingoed en/of grof afval, behoudens bouw-, sloop- en tuinafval en puin wilt aanbieden, kunt u zich telefonisch in verbinding stellen met kringloopbedrijf "de Beurs", waarna zij het afval binnen 5 dagen, gratis bij u ophalen.
Kringloopbedrijf "de Beurs" is bereikbaar onder nummer 0541- 510934.

Voor de overige dienstverlening van "de Beurs" wordt u verwezen naar het volgend artikel.

SERVICE VERLENING "DE BEURS" OLDENZAAL in de gemeente Denekamp Kringloopbedrijf De Beurs wil een bijdrage leveren aan het behoud en/of verbetering van het milieu door het bevorderen van hergebruik van afvalproducten.
Grof huishoudelijk afval bestaat voor een belangrijk deel uit herbruikbare producten of grondstoffen. Bij grof huishoudelijk afval moet u denken aan alle spullen die bij een normaal huishouden horen en die niet via het gebruikelijke kanaal verwijderd kunnen worden, bijvoorbeeld omdat ze te groot zijn (meubels, huisraad,etc.). Deze spullen worden door De Beurs aan huis afgehaald. Herbruikbaar zijn alle producten die onmiddellijk of na relatief weinig uit te voeren handelingen (reparatie,schoonmaak,etc.) wederom in omloop kunnen worden gebracht. Kringloopbedrijf De Beurs stimuleert een zo hoog mogelijk hergebruik van het ingezamelde grof huishoudelijk afval. Voor de inwoners van de gemeente Denekamp bestaat de mogelijkheid om het grof huishoudelijk afval gratis af te laten halen door het kringloopbedrijf. Hierbij kunt u denken aan:


* groot huisraad: meubelen, bedden, kasten, enz;
* klein huisraad: potten,pannen,servies, lampen;
* en verder nog: boeken, speelgoed, (brom) fietsen, oude metalen.
Wit- en bruingoed
Onder wit- en bruingoed wordt verstaan: alle apparaten waar een stekker aan zit of die voorzien zijn van een accu of batterij. Al deze apparaten kunnen gratis worden afgehaald door kringloopbedrijf De Beurs.
Hierbij kunt u denken aan:

WITGOED


* drogers, fornuizen, was- en afwasmachines, koel- en vriesapparatuur;

* keukenapparatuur en stofzuigers.

BRUINGOED


* radio's tv's video's;

* computers (incl. randapparatuur).

Wat nemen we niet mee?
Puin-,tuin-, bouw- en sloopafval worden niet door ons meegenomen via de reguliere inzameling. Wel bestaat de hieronder genoemde mogelijkheid om voor deze categorieën gebruik te maken van de Select Service Kar.
Informatie
Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie kunt u het volgende nummer bellen: 0541 - 510934.
De Beurs komt, na melding, binnen uiterlijk 5 werkdagen langs om uw spullen af te halen.
Winkels
Via onze winkels in Tubbergen (Molenstraat 4) Oldenzaal (Lyceumstraat
1) en Losser (Gronausestraat 9a) verkopen wij de opnieuw te gebruiken goederen. In deze overzichtelijke ingedeelde winkels vindt u al deze artikelen terug tegen buitengewoon aantrekkelijke prijzen. Bovendien is de loods aan de Ainsworthstraat 14 in Oldenzaal dinsdag t/m zaterdag geopend voor verkoop.
Select service kar
Het is mogelijk door Kringloopbedrijf De Beurs een aanhangwagen (inhoud 1 m³)) bij u thuis te laten plaatsen voor het inzamelen van grof huishoudelijk afval. De Select Service Kar wordt gehaald en gebracht. Trekhaken, het lastig manoeuvreren op kleine ruimtes, lange wachttijden op afvalbrengpunten en het halen en terugbrengen van een gehuurde aanhangwagen behoren hiermee voor u dus definitief tot het verleden.

COMPONENT TARIEF (per 0,5 m³)
oud ijzer

10,--

Wit- en bruingoed

10,--

schoon hout (geen geïmpregneerd hout en spaanplaat)

20,--

tuin- en snoeiafval

15,--

schoon puin ( zonder ijzerwerk,zand en gips e.d.)

25,--

overig restafval

20,--

Schoorsteenpuin en auto- en tractorbanden mag u niet aanbieden.

De tarieven zijn inclusief stortkosten, huur en het halen en brengen van de aanhangwagen en gebaseerd op het gebruik van de aanhangwagen voor 1 dag. Het minimum tarief is 20,--.Voor iedere extra dag wordt 15,-- in rekening gebracht. Bij plaatsing dient een borgsom te worden betaald van 50,--. De werkelijke kosten worden bij het afhalen van de Select Service Kar verrekend met de borgsom.
Informatie select service kar
Mocht u van bovenstaande dienstverlening gebruik willen maken of meer informatie willen, dan kunt u het volgende nummer bellen: 0541 - 530372.

Invalidenparkeertkaart
Aanvraagformulieren zijn verkrijgbaar in het gemeentehuis te Denekamp, taakveld Sociale Zaken.
Er zijn wel kosten aan de invalidenkaart verbonden. Verdere informatie kunt u telefonische verkrijgen via telefoonnummer: 854100 en via dit nummer kunt u het formulier ook aanvragen.

SLEUTELOVERDRACHT
Het carnaval is al weer in volle omvang in de gemeente Denekamp losgebarsten. Vele festiviteiten zoals gala's hebben inmiddels al plaatsgevonden. Het belang van het carnaval als een sociaal-cultureel gebeuren wordt door het gemeentebestuur onderkend. In het kader van bestuurlijke representatie zullen gemeentebestuurders zoveel als dat mogelijk is aanwezig zijn bij carnavalsactiviteiten. In het licht van deze bestuurlijke representatie wil het gemeentebestuur de goede relatie die bestaat tussen het gemeentebestuur en de carnavalsverenigingen handhaven. In deze relatie behoort ook de sedert vele jaren gebruikelijke sleuteloverdracht aan de Carnavalshoogheden. Met deze overdracht wordt symbolisch het gezag tijdens het carnavalsweekend overgedragen.
De overdracht van de sleutels aan de carnavalshoogheden vindt plaats op vrijdag 8 februari a.s. tussen 18.00 en 20.30 uur in zaal Hutten te Rossum. De burgemeester zal de sleutels overdragen.