Gemeente Bellingwedde


MEDEDELINGEN VAN DE GEMEENTE

30 januari 2002

Herinneringsgeschenk Koninklijk Huwelijk

Milieuvergunning

Ontwerp-vergunning Wet Milieubeheer

Bouwen en wonen

Verkiezingen

Kennisgeving vergunning APV

Verbod gebruik van zakken in groene container

Afvalkalender

HERINNERINGSGESCHENK
KONINKLIJK HUWELIJK

Ter gelegenheid van het huwelijk van Prins Willem-Alexander en Maximá Zorreguieta op 2 februari a.s., zal de gemeente Bellingwedde alle kinderen op de basisscholen, de scholen voor speciaal onderwijs en de peuterspeelzalen in deze gemeente een herinneringsmok geven. Leerlingen op het voortgezet onderwijs krijgen een herinnerings-sleutelhanger. De mokken en de sleutelhangers zullen via de scholen worden uitgereikt. Mocht uw kind ná vrijdag 8 februari, om wat voor reden dan ook, nog geen geschenk hebben ontvangen, dan kunt u in de week van maandag 11 t/m vrijdag 15 februari contact opnemen met het bureau onderwijs op het gemeentehuis, telefoon: 537167 of 537148.
MILIEUVERGUNNING

Besluit

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde hebben vergunning verleend aan:

* W Cupido-Bolhuis, Ossedijk 10, 9698 TA WEDDE voor het in werking hebben van een paardenhouderij gelegen aan de Ossedijk 10 te Wedde;

Aan het besluit zijn voorschriften verbonden ter bescherming van het milieu. Het besluit is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp-besluit.

Terinzagelegging

De beschikking en andere bijbehorende stukken liggen van 31 januari 2002 tot en met 13 maart 2002 ter inzage op werkdagen 09.00 tot 12.00 uur in het gemeentehuis. Alleen indien u daarom verzoekt (tel. 0597-537100) worden de desbetreffende stukken van 13.00 tot 16.00 uur en buiten kantooruren op donderdag van 16.00 tot 19.00 uur ter inzage gelegd.

Beroep

Tegen het besluit kan tot 14 maart 2002 beroep worden ingesteld door:

a. de betrokken adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over de ontwerp-beschikking; b. degenen die bedenkingen hebben ingediend tegen de ontwerp-beschikking;
c. belanghebbende die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest eerder bedenkingen in te brengen; d. degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van de beschikkingen ten opzichte van de ontwerpen daarvan zijn aangebracht.

Het beroepschrift moet binnen bovenvermelde termijn in tweevoud worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Zij die beroep instellen kunnen bij de voorzitter eveneens een verzoek indienen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet voor bovenvermelde datum worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, anders wordt het besluit na afloop van de beroepstermijn van kracht. Het besluit wordt niet van kracht voordat op het verzoek is beslist. In het geval waarbij tevens een bouwvergunning is vereist, wordt het besluit pas van kracht nadat de bouwvergunning is verleend.
ONTWERP-VERGUNNING
WET MILIEUBEHEER

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde maken bekend, gelet op de

artikel 3.19, tweede lid van de Algemene wet bestuursrecht, dat zij voornemens

zijn op de aanvraag van:

* W.A.J. Boekweit, Lindenlaan 58, 9695 GT BELLINGWOLDE voor een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende vergunning Wet milieubeheer voor het in werking hebben van een paardenhouderij gelegen aan de Lindenlaan 58 te Bellingwolde, kadastraal bekend gemeente Bellingwolde, sectie L, nummer 98.;

* E.B. Renken, Dorpsstraat 58, 9699 PJ VRIESCHELOO voor een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende vergunning Wet milieubeheer voor het in werking hebben van een paardenhouderij en een akkerbouwbedrijf gelegen aan de Dorpsstraat 58 te Vriescheloo, kadastraal bekend gemeente Bellingwolde, sectie N, nummer 927;
positief te beschikken onder het stellen van voorschriften ter bescherming van het milieu.

De ontwerp-beschikkingen, alsmede de aanvragen en andere ter zake zijnde stukken, liggen vanaf 31 januari tot en met 27 februari 2002 op de secretarie van de gemeente Bellingwedde, Hoofdweg 2 te Wedde ter inzage op de werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur en 's middags op afspraak. Uitsluitend op telefonische afspraak bestaat de mogelijkheid op donderdag van 16.00 uur tot 19.00 uur de stukken in te zien. Een ieder kan gedurende de termijn van de ter inzage legging schriftelijk gemotiveerde bedenkingen inbrengen naar aanleiding van de ontwerp-beschikkingen. Degene die bedenkingen inbrengt, kan verzoeken zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Bedenkingen dienen gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde, Postbus 18, 9698 ZG Wedde. Voorts kunt u tot en met 13 februari 2002 verzoeken om voor het einde van de termijn van ter inzage legging een gedachtewisseling te houden omtrent de ontwerp-beschikkingen. U kunt dan met vertegenwoordigers van de gemeente en/of de vergunningaanvrager van gedachten wisselen. Gedurende de ter inzage termijn kan op de aanvragen een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven. Tevens kan er over de ontwerp-beschikkingen van gedachten worden gewisseld en kunnen mondeling gemotiveerde bedenkingen worden ingebracht. Alleen zijdie (tijdig) bedenkingen hebben ingebracht tegen de ontwerp-beschikkingen kunnen later beroep instellen bij de Raad van State tegen die beschikking, tenzij men redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) bedenkingen in te brengen, dan wel de besluitvorming straks afwijkt van het voornemen.

BOUWEN EN WONEN

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde maken bekend dat tussen 11 januari 2002 en 25 januari 2002 de volgende bouw-, sloopaanvragen, meldingen en aanvragen voor een gebruiksvergunning bij de gemeente zijn binnengekomen:

Aanvragen bouwvergunningen:

* Bellingwolde, Vonkslaan 1a, voor het veranderen van een woning met garage.

* Bellingwolde, 2e Bouwtelaan 9, voor het vergroten van een woning.
* Bellingwolde, Dwarsweg 2, voor het vergroten van een woning.
* Blijham, Zandstroom A7, voor het oprichten van een garage/berging.
* Oudeschans, Koudehoek 2A, voor het oprichten van een jongveestal.
* Veelerveen, Ruiten A Kanaal West I 16, voor het oprichten van een paardenstal.

* Veelerveen, Veelerveensterweg 18, voor het oprichten van een garage.

Aanvragen sloopvergunningen:

* Veelerveen, B.L. Tijdensweg 27, voor het slopen van twee schuren.
Aanhoudingen:

* Veelerveen, Spetsebrugweg 4, voor het in gebruik hebben van een opvanghuis.

De aanvragen worden gepubliceerd om belanghebbenden vroegtijdig op de hoogte te stellen. Het inzien van de plannen c.q. het inbrengen van bezwaren/bedenkingen is op dit moment niet mogelijk.

Afgegeven beschikkingen:

Burgemeester en wethouders van de Gemeente Bellingwedde maken bekend dat de volgende beschikkingen op 14-01-2002 zijn afgegeven:
* Vriescheloo, 1e Dalweg 5, voor het oprichten van een paardenstal.
Op 15-01-2002 is afgegeven:

* Blijham, Lindenlaan 33, voor het slopen van een berging.
Op 16-1-2002 zijn afgegeven:

* Bellingwolde, Hoofdweg 291, voor het oprichten van een tuinschuurtje.

* Vriescheloo, Dorpsstraat 3, voor het veranderen van een reclamebord.

* Vriescheloo, Dorpsstraat 101, voor het oprichten van een serre.
Op 21-01-2002 zijn afgegeven:

* Bellingwolde, Rhederweg 2, voor het vergroten van een woning.
* Bellingwolde, Postkantoorlaan 9, voor het oprichten van een serre.
* Blijham, Bovenlanden 2, voor het oprichten van een serre.
* Blijham, Achterste Rou 37, voor het oprichten van een tuinhuisje.
* Blijham, Achterste Rou 14, voor het vergroten van een woning.
* Veelerveen, Essenlaan 8, voor het oprichten van een garage/ berging.

* Wedde, Weddermarke 1, voor het oprichten van een garage.
* Wedde, Hoofdweg 94, voor het oprichten van een woning.
Tegen deze beschikkingen kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht binnen 6 weken na de hierboven genoemde afgifte/verzenddatum van de beschikking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Bellingwedde, Postbus 18, 9698 ZG te Wedde. Daarnaast kan om een voorlopige voorziening (bijv. schorsing) wordt verzocht bij de president van de arrondissementsrechtbank, Postbus 781, 9700 AT te Groningen.

VERKIEZINGEN

stembureau naar keuze

De burgemeester van Bellingwedde maakt bekend dat het bij de aanstaande verkiezing van de leden van de raad van de gemeente op woensdag 6 maart 2002 een kiezer is toegestaan zijn/haar stem uit te brengen in een stembureau naar keuze.

Daarbij gelden de volgende bepalingen.

A. SCHRIFTELIJKE AANVRAAG


1. Bij het Bureau verkiezingen van de gemeente zijn kosteloos formulieren verkrijgbaar voor verzoekschriften om in een stembureau naar keuze aan de stemming te mogen deelnemen.
2. Het verzoekschrift, alsmede de oproepingskaart (indien reeds verstrekt), moeten uiterlijk op de veertiende dag voor de verkiezing (uiterlijk 20 februari 2002), door de kiezer worden ingediend bij de burgemeester van de gemeente, waar hij/zij op dinsdag 22 januari 2002 als kiezer is geregistreerd.
3. Het verzoek wordt niet ingewilligd, wanneer het de verzoeker is toegestaan om bij volmacht aan de stemming te mogen deelnemen.
4. Bij inwilliging van het verzoek wordt de beslissing op de oproepingskaart gesteld, die daardoor wordt omgezet in een kiezerspas.


B. MONDELINGE AANVRAAG


1. De kiezer dient hiertoe, na ontvangst van de oproepingskaart, doch uiterlijk op de vijfde dag voor de verkiezing (uiterlijk 1 maart 2002) de oproepingskaart over te leggen bij het Bureau verkiezingen van zijn/haar woonplaats op dinsdag 22 januari 2002.
2. Bij inwilliging van het verzoek wordt de beslissing op de oproepingskaart gesteld, die daardoor wordt omgezet in een kiezerspas.

Nadere inlichtingen worden verstrekt door het Bureau verkiezingen,
Hoofdweg 2, 9698 AE Wedde.

Stemmen bij volmacht

De burgemeester van Bellingwedde maakt bekend dat het bij de aanstaande verkiezing van de leden van de raad van de gemeente op woensdag 6 maart 2002 een kiezer is toegestaan bij volmacht te mogen stemmen. Daarbij gelden de volgende bepalingen.

A. MACHTIGING DOOR SCHRIFTELIJKE AANVRAAG


1. Bij het Bureau verkiezingen van de gemeente zijn kosteloos formulieren verkrijgbaar voor de verzoekschriften om bij volmacht te mogen stemmen.

2. Het verzoekschrift moet uiterlijk op de veertiende dag voor de verkiezing (uiterlijk 20 februari 2002), door de kiezer worden ingediend bij de burgemeester van de gemeente, waar hij/zij op dinsdag 22 januari 2002 als kiezer is geregistreerd.
3. Het verzoek wordt niet ingewilligd wanneer het aan de verzoeker is toegestaan om in een stembureau naar keuze aan de stemming te mogen deelnemen.

4. Degene die zich bereid heeft verklaard als gemachtigde op te treden, moet op dinsdag 22 januari 2002 als kiezer zijn geregistreerd.

5. Bij inwilliging van het verzoek ontvangt de gemachtigde een volmachtbewijs. De volmachtstem dient tegelijk met de eigen stem te worden uitgebracht.

B. MACHTIGING DOOR OVERDRACHT VAN DE OPROEPINGSKAART

1. De kiezer kan ook, in plaats van een verzoekschrift in te dienen, na ontvangst van de oproepingskaart, tot en met de dag van de stemming, zelf een andere kiezer machtigen voor hem/haar te stemmen. Dit geschiedt door de oproepingskaart aan die kiezer over te dragen.

2. Een op deze wijze aangewezen gemachtigde moet op dinsdag 22 januari 2002 in hetzelfde stemdistrict als kiezer zijn geregistreerd die de volmacht geeft.

3. De aldus gemachtigde kan de volmachtstem uitsluitend tegelijk met zijn/haar eigen stem, in het stemdistrict waar hij/zij staat ingeschreven, uitbrengen.

Een kiezer mag niet meer dan twee volmachten aannemen. Een volmachtgever is niet bevoegd de volmacht in te trekken of zelf aan de stemming deel te nemen.

Nadere inlichtingen worden verstrekt door het Bureau verkiezingen, Hoofdweg 2, 9698 AE Wedde (tel. 0597-537100)

KENNISGEVING VERGUNNING APV

Het 5 mei comité Vriescheloo heeft een vergunning aangevraagd voor het organiseren van activiteiten op 2 februari 2002 in verband met het huwelijk van prins Willem-Alexander en Maximá Zorreguieta. Op grond van de artikelen 2.1.2.1 jo. 2.2.2 is op 22 januari 2002 door de burgemeester van de gemeente Bellingwedde een vergunning afgegeven voor het houden van deze activiteiten.


VERBOD GEBRUIK VAN ZAKKEN
IN GROENE CONTAINER

Zoals reeds vanaf 1994 het geval is, mogen er in de groene container geen papieren of andere biologisch afbreekbare zakken worden gebruikt. De laatste tijd komt het weer vrij regelmatig voor dat deze zakken in het GFT-afval worden gebruikt. Vanwege het ontbreken van voorbehandeling in de composteerinrichting wordt door het gebruik van zakken het composteerproces nadelig beïnvloed. Dit kan ertoe leiden dat de aangeboden partij wordt afgekeurd en er hierdoor extra kosten moeten worden gemaakt.

Wij verzoeken u dan ook met klem in de gft-container (groene) géén zakken te gebruiken.

Géén kattengrit in de groene container

Evenals bij de zakken is het verboden kattengrit in de groene container aan te bieden. Door de reinigingsdienst is niet te constateren of er sprake is van biologisch afbreekbare grit of niet.
Gelieve kattengrit dus áltijd in de grijze container aanbieden.


AFVALKALENDER

Helaas is in de gemeentegids 2002 een storende fout opgetreden in de afvalkalender op bladzijde 50 en 51. Onze excuses daarvoor. Op korte termijn zal daarom in de gemeente huis aan huis een afvalkalender-kaart worden rondgebracht die in de plaats komt van die in de gemeentegids. Voor de duidelijkheid vindt u hieronder de juiste grijs/groen weken t/m februari 2002.

week 4 (21 t/m/ 27 januari): groen
week 5 (28 januari t/m 3 februari): grijs
week 6 (4-10 februari): groen
week 7 11-17 februari): grijs
week 8 (18-24 februari): groen
week 9 (25 febr.-3 mrt.): grijs