Korps: Groningen, plaats: Diverse 30-01-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 30 januari 2002

Dagelijkse berichten regio Groningen

Hoogezand: man bedreigt concierge
Een 38-jarige inwoner van Hoogezand is dinsdag aangehouden voor bedreiging van de conciërge aan de scholengemeenschap in Hoogezand (Nieuweweg). De man liep de school binnen en wilde een leerling spreken. Kennelijk was er iets tussen hen gebeurd. De man was nogal opgewonden, zodat de conciërge een gesprek met de leerling arrangeerde. Tijdens het gesprek werd de man nog driftiger, zodanig dat de conciërge meende tussenbeide te moeten komen. Hierop trok de man een mes en bedreigde de conciërge. Daar bleef het gelukkig bij, waarna hij de school verliet. Hij werd even later in zijn woning aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

Hoogezand: inbraak bibliotheek
Maandagnacht is er ingebroken in de bibliotheek aan de Gorecht Oost in Hoogezand. Op de bovenverdieping zijn twee dure monitoren meegenomen. Men is binnengekomen via de brandtrap en door vernieling van het raam van de toegangsdeur. De politie stelt een nader onderzoek in.

Winschoten: bromfietsdieven aangehouden
De politie heeft dinsdagavond drie bromfietsdieven aangehouden. Tijdens een controle bleek het drietal gebruik te maken van twee bromfietsen die enkele dagen eerder waren gestolen in Winschoten. Het drietal afkomstig uit Winschoten (15, 19 en 17) is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Ze zijn in de loop van de nacht weer op vrije voeten gesteld. Ze hebben afstand gedaan van de beide bromfietsen die weer aan de eigenaren teruggeven worden. De politie maakt proces-verbaal op.

Marum: inbraak
Bij een inbraak in een in aanbouw zijnd kantoorpand aan de Kamperfoelielaan in Marum is voor ruim 4000 euro schade ontstaan. Men was binnenkomen door een ruit van het gebouw te vernielen. De inbrekers hebben vervolgens enkele zaagmachines meegenomen.

Stadskanaal: auto tegen boom, bestuurder later aangehouden Een 26-jarige inwoner van Stadskanaal is dinsdagnacht aangehouden voor het verlaten van een plaats van ongeval, alsmede voor het rijden onder invloed. Zijn auto werd in eerste instantie zwaar beschadigd aangetroffen op de Oosterstraat in Stadskanaal. Hij was daar onder meer tegen een boom gereden. De politie constateerde een behoorlijke alcohollucht in de auto, maar de bestuurder was gevlogen. Korte tijd later reed een auto met de genoemde verdachte langzaam langs de plaats van het ongeval. Onderzoek gaf aan, dat de auto op dezelfde naam stond als de ongevalsauto. De man werd gecontroleerd. De politieagenten kwamen vrij snel tot de conclusie dat het om dezelfde chauffeur moest gaan, waarop hij werd aangehouden. Hij bleek alcohol te hebben gedronken (1 promille). Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Delfzijl: asielzoeker aangehouden voor mishandeling Een 17-jarige asielzoeker van het AZC aan het Zwet in Delfzijl is dinsdagnacht aangehouden voor zware mishandeling van een medebewoner (18). Hij had de ander gestoken met een mes na een woordenwisseling die kennelijk was ontstaan vanwege lawaaioverlast. Het slachtoffer was in de buik gestoken maar was goed bij bewustzijn Hij is onderzocht in het ziekenhuis. Hij kon na behandeling weer terug naar het AZC. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Ten Boer: asielzoeker aangehouden na vernieling en bedreiging Een 19-jarige bewoner van het AZC in ten Boer is dinsdagnacht aangehouden voor vernielingen bij de receptie en het bedreigen van een medewerker van de beveiligingsdienst. Tevens had hij een personenauto beschadigd. De man wilde bij de receptie naar een bepaalde televisiezender kijken. Toen hem werd verwezen naar zijn eigen kamer werd hij kwaad en begon de zaak te vernielen Bij de komst van de politie was hij weer rustig. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Midwolde: gewonde bij botsing
Een 18-jarige bromfietsbestuurster uit Enumatil is dinsdagmiddag gewond geraakt toen ze met haar bromfiets in botsing kwam met een personenauto. Het ongeval gebeurde op de kruising Oude Postweg met de Kapteynlaan bij Leek. Zij reed tussen een rij wachtende autos door en zag daarbij een kruisende auto die van de andere kant kwam over het hoofd. Ze is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Groningen: heler opgepakt
Surveillerende agenten werden dinsdagavond op de Turfsingel gewezen op een man die vermoedelijk gestolen goederen wilde verkopen. Na een zoektocht in de omgeving troffen de politiemensen een 30-jarige man uit Groningen aan. Hij bleek in het bezit van een tas met daarin een gereedschapkoffer met boormachine. De man verklaarde de boormachine voor een onbekende man te moeten verkopen. Hierop sprak hij passerende automobilisten aan. De koffer werd in beslag genomen en de verdachte werd na een verklaring weggestuurd.

Groningen: gezochte man opgepakt
In een hotel aan de Oosterstraat werd afgelopen nacht een 48-jarige man zonder vast woonplaats aangehouden. De politie kreeg een melding dat de man zich van het leven wilde beroven in een hotel in de stad. Na een zoektocht werd de man in de Oosterstraat aangetroffen. Hij bleek onder invloed van alcohol een hotelkamer te hebben besproken. Aan het politiebureau bleek de man in Duitsland gezocht te worden. Hij is ingesloten voor de Duitse politie.

Groningen: baldadigheid
Op het dak van een voormalige taxicentrale aan de Oosterhamrikkade trof de politie afgelopen nacht twee mannen, 19 en 20 jaar aan. Getuigen hadden gezien dat de heren het dak van het gebouw waren opgeklommen. Na een zoektocht rond het gebouw wisten de agenten de beide heren te achterhalen. Zij verklaarden voor de lol op het dak te zijn geklommen met de bedoeling graffiti aan te brengen. Twee mede daders waren met de spuitbussen gevlucht. Na verhoor zijn de beide verdachten met een proces verbaal voor baldadigheid weggestuurd.

Groningen: vrouw beroofd van tas
In de Tuinbouwstraat werd een 70-jarige vrouw dinsdagmiddag van haar tas beroofd. De vrouw liep op het trottoir met de tas aan de schouder, toen zij door twee jongens van rond de 16 jaar oud werd lastig gevallen. De daders rukten de tas van haar schouder en vluchtten richting Stadhouderslaan. Een getuige zag de mannen met een derde verdachte naar een school aan de Dierenriemstraat rennen. Daar werd de inhoud van de tas verdeeld en de tas werd op het dak van de school gegooid. Bij een zoektocht werd de tas op het dak teruggevonden. De daders zijn niet meer gevonden.

Groningen: gestolen auto
Afgelopen nacht wist de politie in de Kleine Peperstraat een 31-jarige Groninger aan te houden. Agenten zagen de man op het Damsterdiep rijden. Bij controle van het kenteken van de auto bleek dat deze in Nieuwerkerk aan de IJssel was gestolen. Na een korte achtervolging kon de bestuurder worden klem gereden. De man werd ingerekend en hij bleek bij fouillering een kleine hoeveelheid dope te hebben. De man is ingesloten.

Groningen: invallen in drugspanden
De politie heeft dinsdagochtend in een viertal woningen aan de Amalia van Solmsstraat, Kobaltstraat (twee woningen) en Zilverlaan huiszoekingen gedaan en vier verdachten aangehouden. Het onderzoek van het Pesolateam werd ingesteld na meldingen over dealactiviteiten vanuit een woning aan de Kobaltstraat. Bij de woning aan de Zilverlaan werd in een schuur enkele tientallen grammen heroïne en cocaïne aangetroffen. In de andere woningen werd geen drugs gevonden, maar wel verpakkingsmateriaal voor de dope. Bovendien werd een hoeveelheid geld in beslag genomen en diverse van diefstal afkomstige goederen en meerdere mobiele telefoons. De vier mannen, een 41-jarige Groninger en zijn 16-jarige zoon, een 18-jarige buurjongen en een 22-jarige stadjer zijn voor het verdere onderzoek ingesloten. De zoekingen vonden plaats onder leiding van een rechter-commissaris en een officier van justitie. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Inlichtingen, Afdelign Communicatie, 0900-8844 (0,13 euro/min).