Gemeente Bergen op Zoom


Afvalpunten en plaszuilen met Vastenavend


- Afvalpunten en plaszuilen in Bergs Vastenavendcentrum
Het Krabbegat moet er tijdens de komende Vastenavend netjes uitzien. Dat is althans de inzet van de gemeente zelf. Vorig jaar is de afdeling Uitvoering al begonnen met het frequenter vegen van de straten in het centrum van de stad tijdens de Vastenavend. Ook dit jaar zal daaraan een vervolg worden gegeven. Verder staat er een tweetal nieuwe acties op het lijstje.

Een van de maatregelen die genomen wordt is het plaatsen van zo'n 50 'afvalpunten' in het centrum. Bergen op Zoom doet hiermee samen met het bedrijf Sita uit Arnhem een proef. Het afvalpuntje is een supergrote groen/blauwe container die meer weg heeft van een raket uit een tekenfilm. De afvalpunten zijn speciaal ontwikkeld voor grote evenementen (en worden ook wel Trash-Tower genoemd) en moeten afrekenen met bergen zwerfaval. Een afvalpunt heeft een inhoud van 1000 liter.
Ook de afvalpunten worden op zaterdag 9 februari geplaatst in het Bergse centrum en worden op Aswoensdag weer weggehaald.

Verder worden er op zaterdag 9 februari twintig zogenaamde plaszuilen geplaatst. De zuilen zullen te vinden zijn in het uitgaanscentrum van de gemeente (er komen zuilen tegenover het Spuihuis, op de hoek Havenstraat/Korte Dubbelstraat, tegenover de Stoelemat, in de Moeregrebstraat, op de hoek Moeregrebstraat/Westersingel, op de hoek Westersingel/Koepelstraat en op de Grote Markt ter hoogte van het Rozemarijntje). Door het plaatsen van de zuilen is het voor de politie ook makkelijker om op te treden tegen 'wildplassers'. De plaszuilen zullen tijdens de Vastenavend een aantal malen geleegd worden.