ZyLAB installeert ZyIMAGE-systeem bij de Koninklijke Marechaussee (KMAR)

KMAR-Recherche Schiphol eerste gebruiker

Amsterdam, 30 januari 2002 - ZyLAB, ontwikkelaar van geavanceerde document imaging en full-text retrieval software, heeft bij de afdeling recherche van de Koninklijke Marechaussee (KMAR) op Schiphol een volledig ZyIMAGE-systeem geïnstalleerd.

Tijdens een prijsvraag op de Politie Vakbeurs in Den Haag, won de KMAR een stand-alone ZyIMAGE-systeem inclusief scanner en software. Het systeem zal gebruikt worden ter ondersteuning van het rechercheonderdeel van de KMAR op de luchthaven Schiphol. Zowel elektronische als papieren documenten van verschillende herkomst kunnen in het systeem worden opgeslagen en doorzoekbaar worden gemaakt.

ZyLAB heeft zowel software, hardware, als installatie-, opleidings- en support services geleverd aan de KMAR Schiphol. Diverse onderzoeksdata, achtergrondgegevens en processen-verbaal zullen in de toekomst volledig doorzoekbaar zijn voor de bij de onderzoeken betrokken partijen.

ZyLAB Technologies BV, Hoogoorddreef 9, 1101 BA Amsterdam. Tel.: 020 - 69 19 550, fax: 020 - 6965175, e-mail: info@zylab.nl. Website: www.zylab.nl.

Over de Koninklijke Marechaussee
De Koninklijke Marechaussee (KMAR) is een politiekorps met een militaire status. Ze is een onderdeel van het Ministerie van Defensie maar werkt ook voor de Ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken als het gaat om grensbewaking, politietaken op de luchthavens en bijstand aan de politie. De staf van de Marechaussee is gevestigd in Den Haag. De Marechaussee bestaat verder uit kleinere en grotere brigades verspreid over districten in heel Nederland. Een brigade is te vergelijken met een politiebureau. In het buitenland werkt de Marechaussee met brigades en detachementen. De website www.mindef.nl/marechaussee geeft meer informatie over de Marechaussee.

ZyLAB
ZyLAB is een snelgroeiend en winstgevend Nederlands bedrijf, gevestigd in Amsterdam Zuidoost. ZyLAB was in 1983 de eerste leverancier die een volledig programma leverde om elektronische documenten op het PC platform op de volledige tekst te kunnen doorzoeken. Sinds 1991 concentreert ZyLAB zich volledig op het maken en leveren van totaaloplossingen om binnen kantoor- en operationele omgevingen snel en eenvoudig zowel papieren- als elektronische documenten te archiveren, zoeken, vinden, organiseren, delen en te reproduceren. Wereldwijd heeft ZyLAB meer dan 600.000 licenties verkocht en heeft het operationele installaties op meer dan 5.000 verschillende sites. ZyLAB heeft diverse kantoren in Europa, de USA en Azië. Alle software van ZyLAB wordt in Nederland ontwikkeld. Meer informatie op www.zylab.nl.

Voor redactionele informatie:
PB0202
Influx PR, Marald Brons, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055-3663034,
fax: 055-3602661, e-mail: PRInflux@cs.com, website: www.influx-PR.com.