Provincie Groningen

Groningen, 30 januari 2002, Persbericht nr. 14

GS verlenen 9076 Euro voor Tuinbouwondernemersdag Noord-Nederland

Het college heeft besloten een bijdrage van in totaal 9076 Euro beschikbaar te stellen voor de organiatie van de Tuinbouwondernemersdag Noord-Nederland. Deze dag wordt gehouden 27 februari a.s.

De Tuinbouwondernemersdag Noord-Nederland is voor het eerst georganiseerd op 22 februari 2001. Doel van deze dag is het stimuleren en promoten van de glastuinbouw in Noord-Nederland. Daarnaast is het doel het realiseren van activiteiten op de Tuinbouwondernemersdag die specifiek zijn gericht op de stimulering van een duurzame glastuinbouw.
Uit de evaluatie van de dag in 2001 is gebleken dat er veel belangstelling is voor een vervolg in de vorm van een jaarlijkse tuinbouwondernemersdag. Om een dergelijke dag jaarlijks te organiseren is de organisatie geprofessionaliseerd en is een plan opgesteld om binnen drie jaar te komen tot een eigen financiering van de jaarlijks terugkerende ondernemersdag. De eindverantwoordelijkheid voor de organisatie is in handen van de vakgroep glastuinbouw van de NLTO. Verdere partijen die deelnemen zijn Bloemenveiling FloraHolland (Eelde), LTO Groeiservice, Van Hall Instituut en de Noordelijk Agrarische Opleiding Centra (AOC's).

De provincie Groningen ondersteunt actief de glastuinbouw in Noord-Nederland en vindt het houden van een ondernemersdag een goede manier om de sector te promoten en aan te zetten tot een verduurzaming van de glastuinbouw. Daarom heeft de provincie voor de komende drie jaar een (jaarlijks aflopend) bedrag beschikbaar gesteld voor de organisatie van de ondernemersdag, zodat de organisatie na die jaren zelfstandig de tuinbouwdag kan organiseren. De Tuinbouwondernemersdag 2002 zal worden gehouden op 27 februari a.s.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met: Wim Trip, afdeling bestuurscontacten provincie Groningen, tel. 050 3164129