Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-01-2002
Persberichten district Sittard (RKey; 14.00 u) Woensdag, 30 januari 2002

District Sittard

Geleen; winkelkraak
Afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht, omstreeks 04.15 uur vond aan de Rijksweg-Zuid in Geleen een winkelkraak plaats. Inbrekers waren door vernieling van de etalageruit van een kledingwinkel het winkelpand binnengedrongen en hebben allerlei kleding gestolen. De inbrekers zijn vervolgens met een auto er vandoor gereden. De politie stelt een onderzoek in.

Geleen/Beek; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht op de Vouersweg in Geleen van een 37-jarige automobilist uit Geleen, bleek dat de Geleendenaar onder invloed de auto had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij ruim 2,1 promille alcohol in zijn bloed had. Daarnaast bleek dat het rijbewijs van de verdachte eerder al ongeldig was verklaard en dat hij daarvoor eerder, wegens het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs / het rijden zonder een geldig rijbewijs, ook al was bekeurd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.
De politie maakt ook proces-verbaal op tegen een 24-jarige automobilist uit Ulestraten. Die wordt ervan verdacht afgelopen dinsdagavond op de Vliegveldweg in Beek met zijn auto tegen een paal met een markeringsbord te zijn gebotst. Bleek dat de automobilist onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse wees uit dat hij ruim tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1,1 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). Naast het proces-verbaal dat de politie tegen de verdachte opmaakt, kreeg de verdachte ook een rijverbod opgelegd.

Stein/Elsloo; ingebroken
Afgelopen dinsdagavond werden een tweetal inbraken ontdekt. Bij een in een woning inbraak (via de achterzijde binnengedrongen) aan de Rentmeester Snijdersstraat in Stein, maakten inbrekers een videorecorder en een gsm buit. Inbrekers zijn eveneens via de achterzijde een woning binnengedrongen aan de Burg. Canisiusstraat in Elsloo. Gestolen werden sieraden en een gsm. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.