Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-01-2002
Persberichten district Heerlen (RKey; 14.00 u) Woensdag, 30 januari 2002

District Heerlen

Heerlen; heroine
De politie die afgelopen dinsdagavond een drugsdeal vermoedde tussen een tweetal personen, greep meteen in en liep op de vermoedelijke dealer toe. Die zette het direct op een lopen waarbij hij onderweg iets weggooide. Later vond de politie op die plek een zakje met heroine terug (ruim acht gram). De verdachte, een 26-jarige man uit Rotterdam kon echter na een korte achtervolging in de kraag worden gevat en worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Heerlen; rijbewijzen ingevorderd
Afgelopen dinsdagmiddag kreeg de politie een melding dat op de Mijnzetellaan een auto was komen aanrijden en was gestopt, waarvan een van de inzittenden vervolgens in het openbaar stond te urineren en allerlei grove taal uitte in de richting van passanten. De politie die terplaatse ging trof in de omgeving (op de Delfstofweg) een auto met twee personen aan die voldeden aan door getuigen opgegeven signalementen en waarbij een van deze personen in het openbaar stond te urineren. Een andere persoon rende, vermoedelijk bij het zien van de politie, er vandoor. De politie die ten aanzien van de achtergebleven persoon, een 42-jarige man uit Hoensbroek, aanwijzingen van drankgebruik kreeg en dat deze de auto onder invloed had bestuurd, hield de Hoensbroekenaar aan. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij ruim 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en stelt een nader onderzoek in.
Ook van een 47-jarige man uit Heerlen vorderde de politie afgelopen dinsdagmiddag het rijbewijs in. Die wordt ervan verdacht die dinsdagmiddag op de Mijnspoorweg eveneens zijn auto onder invloed te hebben bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de verdachte ruit 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. De politie stelt een nader onderzoek in.

Nuth/Hulsberg/klimmen; snelheidscontroles
Bij een radarsnelheidscontrole afgelopen dinsdagmorgen op de Valkenburgerweg in Nuth (totaal 527 voertuigbestuurders gecontroleerd), bleken totaal 76 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid te hebben overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km p/u.
De politie heeft afgelopen woensdagmiddag een radarsnelheidscontrole gehouden op de Hulsbergerweg in Hulsberg. Totaal werden 576 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 60 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km p/u.
Diezelfde dinsdagmiddag hield de politie ook op de Klimmenderstraat in Klimmen een radarsnelheidscontrole. Totaal 420 voertuigbestuurders werden gecontroleerd. Daarvan hebben 17 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km p/u.