Gemeente Amsterdam

Misverstanden over noodverordening in Amsterdam

Burgemeester Cohen van Amsterdam heeft gisteren (dinsdag 29 januari) in de Raadscommissie Algemene Zaken gesproken over een noodverordening die de komende dagen in Amsterdam van kracht zal zijn. Het gaat om een zogenaamde technische noodverordening die dient als juridische basis voor de eerder bekendgemaakte maatregelen in de binnenstad. Berichtgeving in de media gisteren hierover heeft geleid tot een aantal misverstanden.

Belangrijkste misverstand is dat grote delen van de binnenstad ontoegankelijk zouden zijn voor het publiek. Dat is onjuist. Ook is het niet waar dat je om in de binnenstad te komen voorzien moet zijn van een ID-card. Mensen die een ID-card nodig hebben om hun werk of woning te bereiken zijn hierover al persoonlijk geïnformeerd.

De winkels zijn komende zaterdag gewoon geopend en bereikbaar. Wel kan het zijn dat publieksstromen worden omgeleid, bijvoorbeeld in verband met de route van de Gouden Koets.

De noodverordening zal gelden van 31 januari 2002 om 12.00 uur tot uiterlijk 3 februari 2002 om 24.00 uur. Indien de situatie dat toelaat zal de noodverordening, of onderdelen daarvan, eerder worden ingetrokken.

De noodverordening wordt morgen gepubliceerd en is ook in te zien in het Voorlichtingscentrum van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. De tekst is vanaf morgen te raadplegen via de gemeentelijk site www.koninklijkhuwelijk.nl.

Marleen Nieuwenhuis


© gemeente Amsterdam - 30-01-2002