Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Ali Bitalzadeh wint sportstimuleringsprijs gemeente Hengelo 2001

In een bomvol gemeentehuis van Hengelo werden maandagavond 28 janauri 2002 de sportkampioenen van 2001 in het zonnetje gezet en gehuldigd. Op het programma stond de verkiezing van de:

· Jeugdsportstimuleringsprijs 2001
· Sportvrijwilliger van het jaar 2001
· Sportploeg van het jaar 2001
· Sportvrouw van het jaar 2001
· Sportman van het jaar 2001

Voor de sportstimuleringsprijs 2001 waren drie kandidaten genomineerd, waaronder Ali Bitalzadeh. Ali was voorgedragen vanwege zijn in het oog springende prestaties in 2001:

· Nederlands kampioen D-jeugd in Hengelo tijdens het ONJK (augustus 2001)
· Nederlands kampioen D-teams bij het Open NK teams in Mierlo (september 2001)
· Nederlands kampioen Rapid in Eindhoven geboortejaar 1989 (oktober 2001)
· 3e bij de Europese kampioenschappen Rapid in het Oostenrijkse Graz (november 2001)

Voorwaar een indrukwekkende lijst en dat vond de jury ook, want Ali Bitalzadeh werd gekozen! In 1988 viel overigens ook een andere schaker deze eer te beurt:Frank Kroeze. Na 13 jaar gaat wederom een jeugdschaker met deze prestigieuze prijs naar huis en dit is natuurlijk een enorme opsteker voor in de eerste plaats Ali zelf, maar ook voor het Hengelose (jeugd)schaken, dat o.a. door de prestaties van de nog jonge club Minerva inmiddels een prominente rol inneemt in de Hengelose sport en op het landelijke schaakfront ook snel naam en faam maakt. Deze positieve schaakontwikkelingen stralen ook af op de SBO en dit nieuwe, grootse succes moet dan ook mede in dit licht worden bezien.

De SBO is zeer verheugd dat Ali Bitalzadeh de prijs in ontvangst mocht nemen (een mooie wisselbeker en een prachtige schaal ter aandenken). Ali, van harte gefeliciteerd en wij hopen dat jij (en natuurlijk ook je club- en teamgenoten) dit jaar kunt aanknopen bij de geweldige successen van vorig jaar. Hopelijk valt je in de nabije toekomst de eer ten beurt om tot sportman van de gemeente Hengelo te worden gekozen.

Adri Schippers,
Secretaris SBO jeugdcommissie