Natuurmuseum Groningen


Groningen, 30 januari 2002
GROTE MANTELMEEUW
OBJECT VAN DE MAAND FEBRUARI
Iedere maand krijgt een bijzonder object uit de collectie van Natuurmuseum Groningen speciale aandacht in de museumhal. In februari is dat de Grote mantelmeeuw.

Eten is voor meeuwen net als voor andere dieren van levensbelang. Meeuwen zie je daarom hoe langer hoe meer in het binnenland in plaats van aan zee. In het binnenland is simpelweg meer eetbaars te vinden. Overal waar mensen wonen komen kapmeeuwen, stormmeeuwen en zilvermeeuwen voor. Alleen de Grote mantelmeeuw blijft achterwege.

De Grote mantelmeeuw is onze grootste meeuw die meteen opvalt door zijn bijna zwarte vleugels. Naast zijn iets kleinere neef komen mantelmeeuwen nog steeds voornamelijk langs de kust voor. Daar scharrelen ze hun kostje aas en overig zeebanket bij elkaar. Ook brengen ze daar hun jongen groot.

Open depotmiddag
Iedere eerste woensdag van de maand houdt Natuurmuseum Groningen 'Open Depot'. Ook op woensdag 6 februari kunnen bezoekers tussen 14.00 en 16.30 uur in het depot terecht voor een rondleiding door conservator Harry Huisman. Ook kan men die middag eigen natuurvondsten als stenen en dergelijke meenemen om te laten determineren.

Openingstijden Natuurmuseum Groningen
Dinsdag t/m vrijdag 10.00 - 17.00 uur
Zaterdag en zondag 13.00 - 17.00 uur
Gesloten op maandagen
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Harry Huisman, telefoon: 050-3676170