Korps: Friesland, plaats: Friesland 30-01-2002
Politieberichten van 30/1 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Fryske diken: aankondiging controles
Dinsdag 5 februari wordt door het bureau verkeershandhaving Fryske diken gecontroleerd op snelheid op de N358, Surhuisterveen Folgersterlaan. Vrijdag 8 februari staat de radarwagen opgesteld langs de N356, Damwoude Zwaagwesteinde. Zaterdag 9 februari wordt gecontroleerd tussen Hemelum en Koudum, op de N359. Verder wordt de gehele week eveneens gecontroleerd op de andere items van het project Fryske diken, namelijk helm, gordel, rood licht en alcohol.

Leeuwarden: doorrijden na aanrijding
Dinsdag omstreeks 14.25 uur fietsten een 18- en 17-jarige inwoner van Leeuwarden over de Mariahof. Toen zij aldaar fietsten reed een personenauto van achteren op hen in. De 18-jarige fietser werd door de personenauto geraakt. De fiets werd beschadigd en de fietser klaagde over pijn in rug en nek. Door opzij te springen kon erger worden voorkomen. De andere fietser bleef ongedeerd. De auto botste tegen de muur van een garagebox aan en reed vervolgens achteruit en verdween in de richting Oldegalileen. De auto werd bestuurd door een jongeman, wiens identiteit tot op heden onbekend is. Tijdens een onderzoek in de omgeving werd de auto zonder bestuurder aangetroffen op de Frederik Ruyschstraat. De auto werd in beslag genomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Raerd: inbraak auto
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Buorren. De rechterdeur werd opengebroken. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen, alsmede twee luidsprekers. De eigenaar, een 25-jarige inwoner van Raerd, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak bouwketen
Afgelopen nacht werd ingebroken in twee bouwketen die stonden aan de Groningerstraatweg. De bouwketen waren eigendom van een bedrijf uit Leeuwarden. De toegangsdeur werd geforceerd. Uit de keten werden twee portofoons en een lader weggenomen. Een medeweker van het bedrijf, een 47-jarige inwoner van Dokkum, heeft aangifte gedaan.

Sneek: inbraak woning
Woensdag tussen 06.50 en 08.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Johan Mauritsstraat. Een ruit in de toegangsdeur werd vernield. Uit de woning werden een dvd-speler, een videorecorder, een mobiele telefoon, 150 cd`s en 6 videobanden weggenomen. De bewoonster, een 25-jarige vrouw, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: eigenaar fiets
Donderdag 24 januari werd een 18-jarige inwoner van Gorredijk aangehouden ter zake diefstal van een fiets. Zie hiervoor de politieberichten van 24/1 (13.00 uur) t/m 25/1 (07.00 uur). Tot op heden heeft de eigenaar van de fiets zich nog niet gemeld. Het betrof hier een zo goed als nieuwe damesfiets, merk Rambler, type Voyager, kleur groen, bouwjaar vermoedelijk 2001. Op de voorzijde van de fiets was een zwart boodschappenmandje bevestigd. De politie vraagt de eigenaar van deze fiets om zich te melden.

Oldetrijne: snelheid
Woensdag omstreeks 10.10 uur werd op de Provincialeweg, de N351, plaatselijk genaamd de Pieter Stuyvesantweg, een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 46-jarige inwoner van Nijetrijne reed met een snelheid van 141 kilometer per uur, terwijl aldaar 80 was toegestaan. De bestuurder kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

\

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272