Gemeente Smallingerland

Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker (30-1-02)

Alle vrouwen van 30 t/m 60 jaar ontvangen eenmaal in de vijf jaar een uitnodiging van GGD Fryslân voor deelname aan het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker.

Het onderzoek gebeurt door middel van het zogenaamde uitstrijkje. Dit wordt gemaakt door uw huisarts of de assistente. Het laten maken van een uitstrijkje voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker is voor alle uitgenodigde vrouwen gratis.

De komende weken (februari/maart) krijgen vrouwen geboren in 1967 een brief van GGD Fryslân, waarin zij worden uitgenodigd mee te doen aan het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker. Ontvangt u deze maand geen uitnodiging, dan kunt u contact opnemen met onderstaand telefoonnummer.
In januari hebben vrouwen geboren in 1942 een brief ontvangen om deel te nemen. Heeft u daar nog geen gehoor aan gegeven, dan kunt u alsnog naar uw huisarts gaan om een uitstrijkje te laten maken in het kader van het bevolkingsonderzoek.

Informatie
Voor meer informatie kunt u bellen met de informatielijn bevolkingsonderzoek van de GGD Fryslân: 058-2334364 (werkdagen van 9.00 -12.00 uur)