Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 30-01-2002 Persbericht district Den Bosch

VERDACHTE VAN DIEFSTAL KRATTEN AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Dinsdagmiddag is bij het winkelcentrum Rompertpassage in s-Hertogenbosch een 18-jarige Bosschenaar aangehouden op verdenking van diefstal van een krat met lege flessen uit de tuin van een woning aan de Neercanne. De diefstal is door getuigen gezien. Aan de hand van het signalement kon de verdachte wor-den opgespoord. Hij had de weggenomen krat net ingewisseld bij een supermarkt aan het genoemde winkelcentrum. Op het politiebureau verklaarde de Bosschenaar dat hij vanaf eind september zeker een 100-tal soortgelijke diefstallen heeft gepleegd. De man is in verzekering gesteld.

CONTROLE SNELHEID (Haarsteeg)

Dinsdagmiddag tussen 13.30 uur en 17.00 uur is er gecontroleerd op naleving van de snel-heidsbepalingen op de Tuinbouwweg in Haarsteeg. Negentien automobilisten overschreden de vastgesteld maximum snelheid van 60 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg maar liefst 111 kilometer per uur. Een automobilist kreeg een bekeuring omdat hij geen autogordel droeg.

HAMSTER OORZAAK VAN VINDEN SOFTDRUGS (s-Hertogenbosch)

Een ontsnapte hamster heeft er afgelopen nacht voor gezorgd dat de politie in een woning aan de Parallelweg in s-Hertogenbosch een ruime hoeveelheid softdrugs heeft aangetroffen. Tegen de 45-jarige bewoonster, eigenaresse van de softdrugs, wordt proces-verbaal opge-maakt. De politie kreeg melding van een automatisch brand- en sabotagealarm vanuit genoemde woning. Met toestemming van de bewoonster is in de woning een onderzoek ingesteld. Het alarm bleek te zijn geactiveerd door een ontsnapte hamster die aan de bedrading had zitten knabbelen. In de woning bleek een penetrante henneplucht te hangen. Onderzoek wees uit dat er ongeveer 1,7 kilogram marihuana in de woning lag. De drugs zijn in beslag genomen.

INBRAAK IN KLEDINGWINKEL (Rosmalen)

Afgelopen nacht is er ingebroken in een winkel aan de Dorpsstraat in Rosmalen. Met een onbekend voorwerp heeft men de glazen toegangsdeur ingeslagen en heeft men ongeveer 75 kledingstukken weggenomen. De inbrekers hebben gebruik gemaakt van een in s-Hertogenbosch gestolen personenauto. Deze auto is nog niet terug gevonden.

BEROOFD (s-Hertogenbosch)

Een 51-jarige Bosschenaar deed vanmorgen aangifte van beroving. Hij liep dinsdagavond over het Hinthamereinde in zijn woonplaats waar hij een harde duw in de rug kreeg. Hierdoor kwam hi ten val en werd door twee hem onbekende mannen vastge-houden. Een derde man pakte de portemonnee uit de broekzak van de Bosschenaar waarna zijn overvallers er vandoor gingen.