Tivoli Utrecht

030 - 231 14 91 of check www.tivoli.nl

TIVOLI NIEUWS
Woensdag 9 januari 2002


***
3. Comedy: Bar Mitzva Night

Bar Mitzva Night
Joodse Stand-Up Comedy

Vanaf 30 januari t/m 9 februari 2002 toeren de Joodse stand-up comedians Earl Okin, Steve Jameson en Ivor Dembina door Nederland. Onder de titel: "Bar Mitzvanight" brengen de drie britse komieken een show die naar eigen zeggen: "reeds vijfduizend jaar in voorbereiding is geweest".

Joodse humor is een van de weinige soorten humor die aan het volk verbonden is. Sleutelwoorden zijn Bar Mitsva, huwelijken, familie en door alle ellende heen toch humoristisch blijven. Voorbeelden van Joodse comedians zijn Seinfeld, David Letterman en Mort Sahl stuk voor stuk grote comedians met een geheel eigen stijl.

Earl Okin, Steve Jameson en Ivor Dembina zijn drie Britse comedians van de oude stempel. Deze onafscheidelijke, maar voortdurend op elkaar vittende ras-artiesten zijn monumenten binnen het britse comedy-circuit. Maar ook in het buitenland hebben zij hun sporen verdiend. Zo was Okin te gast bij de jongste editie van het Crossing Border festival (2001) waar de pers zijn optredens beschreef als "..onvergetelijk.." (Volkskrant) en "..erg grappig, onthoud die naam.." (Parool). Een snelle terugkeer in Nederland was dan ook onvermijdelijk. Okin in combinatie met zijn voorbeelden Jameson en Dembina zal prachtig theater opleveren.

Bar Mitzva Night is een initiatief van A Night of Comedy (a division of Mojo Concerts A Clearchannel Entertainment Company) in samenwerking met Comedy Café Amsterdam.

donderdag 31 januari in Tivoli
zaal open: 20.30 uur, aanvang: 21.00 uur
entree EUR 10,-