Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
EERSTE LEDENVERGADERING OZP AFBOUW EN ONDERHOUD
Nieuw bestuur maakt plannen komende periode bekend Nieuwegein, 30 januari 2002

Vandaag is de eerste ledenvergadering van OZP Afbouw en Onderhoud bijeengekomen in het Mercure Hotel te Nieuwegein. Tijdens deze bijeenkomst heeft het eerste bestuur van de vereniging zich gepresenteerd en zijn de plannen voor de komende periode bekend gemaakt. OZP Afbouw en Onderhoud is een vereniging voor ondernemers zonder personeel (OZP'ers) in de afbouw- en onderhoudssector.

De vereniging is in het najaar van 2001 opgericht door twee bestaande ondernemersorganisaties, de Koninklijke Vereniging FOSAG en de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA). De belangrijkste reden om de nieuwe vereniging op te richten, is een betere en meer specifieke belangenbehartiging voor het toenemend aantal van OZP'ers in de bedrijfstak. Er zijn in de afbouw- en onderhoudsbranche zo'n 4 duizend schilders-, stukadoors-, glaszet-, afwerkings-, vloeren-, terrazzo-, wand- en plafondmontagebedrijven zonder personeel in dienst. Een groeiend aantal, want steeds meer professionele vaklieden kiezen bewust voor het zelfstandig ondernemerschap en eigen verantwoordelijkheid. Inmiddels heeft OZP Afbouw en Onderhoud ongeveer 800 leden.

Tijdens de eerste ledenvergadering zijn vijf ondernemers benoemd tot bestuurslid van OZP Afbouw en Onderhoud. De voorzitter wordt de heer A. (André) Wesselius, een schilder-ondernemer uit Beverwijk. De heer A.H.G.N. (Alex) Deckers, een stukadoor-ondernemer uit Den Bosch is benoemd tot penningmeester van de vereniging. De secretaris is de heer P.H. (Piet) van Kuijen, een ondernemer met een schildersbedrijf uit Rijswijk. Het bestuur wordt aangevuld met twee bestuursleden van FOSAG en NOA. Weliswaar geen OZP'ers, maar ervaren bestuursleden die de start van de nieuwe vereniging zullen begeleiden. De heer B.K. (Bé) Kerbof van Kerbof Schilders BV uit Delfzijl is het bestuurslid vanuit FOSAG. NOA vaardigt de heer J.A. (Jan) Schouten van Stukadoors- en Afbouwbedrijf Schouten BV uit Den Dungen af in het bestuur van OZP Afbouw en Onderhoud.

Voor 2002 is gekozen voor een viertal prioriteiten. OZP Afbouw en Onderhoud zal ten eerste samen met FOSAG en NOA de ledenwerving verder uitbouwen. Alhoewel veel bedrijven in de afbouw- en onderhoudssector lid van een ondernemersvereniging zijn, zijn er nog veel ongeorganiseerde OZP'ers. Ten tweede zal er gekeken worden waar de individuele dienstverlening toegespitst op de OZP'er nog verder kan worden ontwikkeld. OZP'ers hebben immers een eigen profiel en eigen behoefte aan advisering. De vereniging OZP Afbouw en Onderhoud wenst ten derde het imago van de OZP'er te verbeteren. Juist OZP'ers zijn echte professionals, omdat zij naast vakman ook ondernemer zijn. Tenslotte wenst OZP Afbouw en Onderhoud heldere en praktische regelgeving omtrent het zelfstandig ondernemerschap.

Noot voor de redactie,